sâmbătă , 23 februarie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / PRIMARUL ORAŞULUI PUCIOASA, CONSTANTIN ANA, CERE ELIMINAREA TAXEI DE HABITAT PENTRU GOSPODĂRIILE NELOCUITE

PRIMARUL ORAŞULUI PUCIOASA, CONSTANTIN ANA, CERE ELIMINAREA TAXEI DE HABITAT PENTRU GOSPODĂRIILE NELOCUITE

       Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a luat-o încă o dată înaintea colegilor mai experimentaţi şi a abordat, inclusiv în mod public, un subiect sensibil, cu implicaţii la nivelul întregului judeţ. Concret, acesta propune eliminarea taxei de habitat pentru gospodăriile nelocuite (pentru care factura la energia electric este 0) şi care, evident, nu generează deşeuri menajere. Constantin Ana susţine şi necesitatea transformării taxei de habitat în tarif, precum şi încheierea de contracte individuale între Asociaţia de Dezvoltare Comunitară Salubritate şi fiecare proprietar. În acest mod ADI şi-ar colecta singură veniturile şi ar exista o evidenţă clară a beneficiarilor serviciului de colectare şi transport a deşeurilor menajere. Propunerile au venit în contextul în care serviciul de colectare a deşeurilor casnice va fi scos la licitaţie la mijlocul anului.

 “Consider că este anormal că cei ce nu locuiesc într-un imobil să plătească această taxă, la fel, consider că este anormal ca serviciile de asistență socială ale primăriilor să efectueze sute de anchete sociale pentru reducerea taxei de la 21 lei la 12 lei sau 8 leiSolicitarea noastră este simplă și foarte ușor de pus în practică: în cazul în care valoarea facturii de energie electrică la respectivul imobil este 0 lei, atunci și valoarea taxei de habitat pentru luna respectivă trebuie să fie 0 lei! Sunt convins că demersul meu va fi sprijinit și de ceilalți primari din județ și ca cei din conducerea ADI vor da curs solicitării noastre!a explicat  Constantin Ana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *