duminică , 16 decembrie 2018
Home / SĂNĂTATE / PRIMUL DECES DIN ACEST AN LA O PERSOANĂ INFECTATĂ CU VIRUS GRIPAL

PRIMUL DECES DIN ACEST AN LA O PERSOANĂ INFECTATĂ CU VIRUS GRIPAL

Share

În intervalul 29 ianuarie- 4 februarie, în Dâmboviţa a fost raportat şi înregistrat un număr total de 895 de viroze respiratorii. Dintrea cestea, 774 au fost cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, cu 16 internări, şi 121 au fost pneumonii, cu şase cazuri internate.

Au fost confirmate de către Laboratorul Institutului Cantacuzino şi 5 cazuri

de gripă, din care  4 cazuri cu virus gripal tip B, toate la persoane adulte şi un caz cu virus gripal tip A/H1n1 pdm 09, la un copil în vârstă de 3 ani, iar o persoană diagnosticată cu gripa pdm 09 a decedat.

DSP Dâmboviţa reaminteşte populaţiei că gripa este o boală acută infecţioasă foarte contagioasă, care se transmite pe cale aeriană (direct prin tuse saustrănut şi indirect prin obiecte proaspăt contaminate) şi care se manifestă prin simptome respiratorii şi fenomene toxice generale, putând evolua uneori spre forme grave.

Se recomandă tuturor persoanelor să respecte regulile de igienă personal şi colectivă şi să se adreseze medicului de familie la primele semne de boală (febra 39-40 grade Celsius, frisoane, cefalee, dureri musculare, astenie fizică, congestionarea faringelui, răguşeală până la afonie, tuse frecventă uscată obositoare, inapetenţă, greţuri, vărsături).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *