sâmbătă , 17 noiembrie 2018
Home / ECONOMIC / PROBLEMELE PRIVIND CALITATEA ÎN DOMENIU, DEZBĂTUTE LA TÂRGOVIŞTE DE ENERGETICIENI DE ELITĂ

PROBLEMELE PRIVIND CALITATEA ÎN DOMENIU, DEZBĂTUTE LA TÂRGOVIŞTE DE ENERGETICIENI DE ELITĂ

Share

La Institutul de Cercetare al  Universităţii Valahia, se desfăşoară a XII- a ediţie a Simpozionului de interes naţional “Calitatea Energiei Electrice- CEE 2017”. A zecea ediţie consecutivă găzduită de Municipiul Târgovişte   este organizată de Societatea Energetică Electrica SA, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Valahia şi Sucursala de distribuţie a Energiei Electrice Târgovişte. Este o manifestare de tradiţie, care a reuneşte şi de această dată  energeticieni de elită, reprezentând toate ramurile specifice acestui domeniu economic major: producători de energie electrică, furnizori, distribuitori  şi  zona de reglementare. Au participat la sesiunea de deschidere  Cătălin Stancu- director general Electrica SA, Valentin Brănescu- director general SDEE Muntenia Nord, Maria Mânecuţă- director în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, reprezentanţi ai celor două univerşităţi dar şi din partea autorităţilor judeţene şi locale. Instituţia Prefectului a fost reprezentată de subprefectul Florina Mureşan, din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a participat consilierul Mihai Puşcaşiu iar Municipiul Târgovişte a fost reprezentat de viceprimarul Monica Ilie.

      Temele abordate pe parcursul celor două sesiuni de comunicări au vizat determinarea parametrilor de calitate a energiei electrice, standarde specifice, tehnici şi aparatură de monitorizare şi măsurare, aplicaţii software specifice, sisteme on-line, soluţii moderne în domeniul măsurării. S-a vorbit şi despre calitatea energiei electrice în conexiune cu funcţionarea pieţelor de energie electrică, de organizarea şi prelucrarea datelor de feed-back de la consumatori.

“Această ediţie- a spus Eduard Bănică, directorul SDEE Târgovişte-  continuă schimbul de experienţă, idei şi soluţii vizând rezolvarea problemelor de calitate a energiei electrice şi a serviciului de distribuire a energiei electrice, în contextual creşterii continue a exigenţei clienţilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *