joi , 17 ianuarie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / PROIECT INTEGRAT PENTRU DEZVOLTAREA COMUNITĂŢII DIN CARTIERUL ROMLUX

PROIECT INTEGRAT PENTRU DEZVOLTAREA COMUNITĂŢII DIN CARTIERUL ROMLUX

Share

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat semnarea contractului de finanţare pentru proiectul “Eu sper- Dezvoltarea integrată a comunităţii marginalizate din cartierul Romlux”. Este un proiect cu o valoare totală de 17,2 milioane de lei, cheltuielile eligibile urmând să fie acoperite în procentaj de 98,18% din fonduri europene nerambursabile alocate prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

O primă componentă a proiectului este aceea educaţională. Potrivit primarului Cristian Stan, primii beneficiari vor fi cei 96 de copii care vor fi incluşi programul “şcoală după şcoală”. În total vor fi consiliaţi 136 de copii şi părinţii acestora şi vor fi acordate 384 pachete educaţionale.  Pentru accesul şi integrarea pe piaţa muncii, vor fi conciliate profesional 350 de persoane şi vor fi acordate tot atâtea subvenţii. Se preconizează angajarea unui număr de 106 persoane, cel puţin pentru o perioadă de un an. Pe aceeaşi componentă , 100 de persoane vor urma cursuri de antreprenoriat, vor fi întocmite planuri de afaceri iar primele 28 vor primi granturi nerambursabile de 25000 de euro fiecare.

În cadrul proiectului va creşte substanţial şi calitatea şi diversitatea serviciilor medicale. S-a estimat că vor beneficia de servicii medicale gratuite 570 de persoane, urmând să fie acordate diverse pachete medicale, inclusiv proteze auditive şi ochelari de vedere.

          O a patra componentă a proiectului se referă la sprijinul care va fi acordat, în principal prin asigurarea de materiale de construcţie şi pentru finisaje, pentru reabilitarea unui număr de 200 de gospodării. Proiectul are o durată de implementare de 36 de luni.

CITEȘTE ȘI ...

CONTRACTUL DE EXECUŢIE A ŞOSELEI DE CENTURĂ, ÎN PROCEDURĂ DE REZILIERE

      Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat că a fost iniţiată  procedura de reziliere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *