sâmbătă , 18 august 2018
Home / EDUCAȚIE / PROIECTUL “GÂNDEŞTE PE TOATE PĂRŢILE” A REUNIT LA C.N. CONSTANTIN CARABELLA ELEVI PASIONAŢI DE MATEMATICĂ DIN 11 JUDEŢE

PROIECTUL “GÂNDEŞTE PE TOATE PĂRŢILE” A REUNIT LA C.N. CONSTANTIN CARABELLA ELEVI PASIONAŢI DE MATEMATICĂ DIN 11 JUDEŢE

Share

      Sâmbătă şi duminică, la Colegiul Național “Constantin Carabella” , s-a desfășurat cea de a doua ediţie a Proiectului “Gândeşte pe toate părțile”, inclus in programul CAER la poziția1397. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Facultatea de Științe  şi Arte din cadrul Universităţii Valahia din Târgoviște, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Sociatatea de Științe Matematice din România- filiala Dâmbovița şi a fost un succes atât sub aspectul participării numeroase cât şi prin prisma nivelului ridicat al lucrărilor prezentate. Organizatorii au  menţinut structura de concurs din 2016, fiind derulate două activități distincte, tratate cu aceiaşi importanţă.

     Sâmbătă, 13 mai, peste o sută de elevi de la clasele V- XII au participat la Concursul de matematică “Cezar Ivănescu”, ajuns la a XVIII-a ediție , iar ziua de  duminică a fost rezervată simpozionului de comunicări științifice ale elevilor şi festivităţii de premiere.   Simpozionul de comunicări stiințifice a inclus trei secțiuni: FRUMISEȚEA NUMERELOR, O PROBLEMĂ- MAI MULTE DEMONSTRAȚII și MATEMATICĂ APLICATĂ, fiind susţinute nu mai puţin de 68 de lucrări.

     Eforturile inimosului  colectiv de organizare, alcătuit  din profesorii de la Catedra de Matematică a Colegiului Naţional Constantin Carabella- Corneliu Stoicescu,  Teodora Popa, Mihaela Gabor, Otilia Dinu, Carmen Stoicescu, Ligia Ion și Ramona Răcășanu- au fost răsplătite, cum spuneam şi mai devreme, prin calitatea şi numărul mare al participanţilor. Vorbim de peste două sute de elevi de gimnaziu şi liceeni din 11 judeţe, însoţiţi de 70 de cadre didactice.

      La această reuşită au contribuit şi sponsorii ediţiei, proiectul fiind susținut financiar de Primăria MunicipiuluiTârgoviște, SSMR filiala Dămbovița, firma N&L și Asociația Carabella.

      Pe lângă diplome, cei mai buni elevi matematicieni   au fost recompensaţi cu câte  200 lei pentru Premiul I, 150 lei la Premiul II și câte 100 lei pentru  Premiul III. Premierea a fost făcută de  Cristian  Stan – primarul municipiului Târgoviște, viceprimarul Cătalin Rădulescu , Gabriela Istrate și Cristina Stroe – inspectori școlari general adjuncți la ISJ Dâmbovița, Laura Erculescu – inspector  şcolar de matematică  și prof. univ. dr. Cristinel Mortici – decanul Facultății de Ştiințe ș iArte din cadrul Universității Valahia  Târgoviște.

     Conducerea Colegiului Național Constantin Carabella adresează şi pe această cale mulțumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment , felicită elevii participanți şi profesorii îndrumători, lansând totodată invitaţia pentru  Ediția 2018 a Proiectului “Gândeşte pe toate părţile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *