marți , 22 ianuarie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / PROPRIETARII CLĂDIRILOR ŞI TERENURILOR NEÎNGRIJITE VOR PLĂTI IMPOZITE MAJORATE CU 500%

PROPRIETARII CLĂDIRILOR ŞI TERENURILOR NEÎNGRIJITE VOR PLĂTI IMPOZITE MAJORATE CU 500%

Share

La iniţiativa primarului Cristian Stan, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de mâine  a Consiliului Local Târgovişte este şi proiectul de hotărâre privind majorarea cu 500% a impozitului datorat pentru clădirile şi terenurile neîngrijite. Măsura este conformă Legii administraţiei publice locale şi sunt vizate, deocamdată, imobile şi terenuri aflate în proprietatea a patru societăţi comerciale şi şapte persoane fizice.

Cele mai spectaculoase majorări sunt în cazul clădirii în care a funcţionat fostul centru de calcul- impozit de 142422 lei faţă de 23687 lei cât a fost până acum, fostului restaurant Brotăcei- 4356 lei de la 786 lei şi sediului Oficiului Judeţean de Poştă, din Strada Gării- 61794 lei de la 10299 lei. Potrivit legii, dacă impozitele pe aceste clădiri nu vor fi plătite trei ani la rând, acestea ar putea intra în posesia primăriei.

Primarul Cristian Stan este decis să aplice legea în cazul tuturor proprietarilor care îşi lasă în paragină clădirile şi terenurile şi a estimat că este posibil să se ajungă la câteva zeci de cazuri de majorare a impozitelor cu 500%.

CITEȘTE ȘI ...

ŢĂRILE MEMBRE UE CARE PUN ÎN PERICOL STATUL DE DREPT RISCĂ SĂ PIARDĂ BANI EUROPENI

       Parlamentul European a votat, joi, proiectul de lege potrivit căruia guvernele ce intervin în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *