luni , 16 iulie 2018
Home / ECONOMIC / PROTOCOL DE COLABORARE ÎNCHEIAT ÎNTRE C.E.C.C.A.R. DÂMBOVIȚA ȘI ASOCIAȚIA DE ARBITRAJ INSTITUȚIONALIZAT

PROTOCOL DE COLABORARE ÎNCHEIAT ÎNTRE C.E.C.C.A.R. DÂMBOVIȚA ȘI ASOCIAȚIA DE ARBITRAJ INSTITUȚIONALIZAT

Share

C.E.C.C.A.R. Dâmboviţa și Asociaţia de Arbitraj Instituţionalizat (A.A.I.) anunţă semnarea Protocolului având ca obiect colaborarea dintre cele două instituţii pe linia furnizării Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat, de către membrii CECCAR- Filiala Dâmbovița, a unor servicii de specialitate în domeniul expertizei contabile judiciare,  organizarea periodică a unor evenimente de informare și dezbateri privind activitățile specifice ale celor doi parteneri și interdependența dintre acestea. În acest context, Rodica Vlaicu, președintele Asociației de Arbitraj Instituționalizat a susținut că dorește să colaboreze cu membrii CECCAR Dâmbovița, care sunt recunoscuți ca fiind buni profesioniști. Cea în cauză a precizat că în procedura arbitrală termenele de soluționare a cauzelor sunt foarte scurte, de maxim șase luni, motiv pentru care și expertizele trebuiesc efectuate cu rapiditate. Deși între Asociația de Arbitraj Instituționalizat și CECCAR filiala Dâmbovița nu a existat un parteneriat în formă scrisă, acest lucru nu ne-a împiedicat să colaborăm bine și eficient să ne sprijinim și să ne promovăm reciproc.

Astfel, numai în ultimul an am avut împreună șase acțiuni, de un real interes atât pentru arbitrii tribunalului, cât și pentru Corpul Experților Contabili și al Contabililor Autorizati. Cu permisiunea dumneavoastră am să nominalizez ultimul eveniment, organizat în data de 14 septembrie a.c., de care Asociația de Arbitraj Instituționalizat, în parteneriat cu CECCAR filiala Dambovița și Administrația Finanțelor Publice Dâmbovița, este vorba de Dezbaterea ”Prevederi fiscale în materia impozitării veniturilor profesiilor liberale”, în cadrul căreia am reușit să clarificăm o serie de aspecte controversate privitoare la întocmirea declarațiilor anuale de venit, modul cum se calculeaza impozitul pe venitul realizat și modul cum se recalculeaza și returneaza impozitul încasat în plus.

În afara de aceste activități de susținere și promovare, am colaborat cu experții contabili pe linia soluționării în timp real a unor litigii aflate pe rolul Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat. Pot spune că activitatea noastră a fost una eficientă, expertizele contabile au fost depuse la dosarul cauzelor în timp util, au fost bine întocmite, părțile neavând obiecțiuni la acestea.

            La eveniment sunt invitaţi: arbitri și experţi contabili judiciari.

Evenimentul va avea loc în data de 27 septembrie 2017, începând cu ora 15.00, în Sala de Cursuri a filialei Dâmbovița a CECCAR.

Sperăm ca acest Protocol să aducă un plus de bine în activitatea celor două instituții și să contribuie la promovarea și susținerea intereselor CECCAR Filiala Dâmbovița și Asociației de Arbitraj Instituționalizat în domeniul specific de activitate și la susținerea unor inițiative care să asigure promovarea unitară a intereselor noastre în cadrul instituțiilor și organizațiilor naționale și europene.

Relaţii la:

-tel. 0722.404678  , e-mail presedinte@ceccardambovita.ro

– tel. 0733 046 033, e-mail: vlaicu_rodica@yahoo.com

                              

 

                             PREŞEDINTE                                         PREŞEDINTE                        

                                   A.A.I.                                       C.E.C.C.A.R. DÂMBOVIŢA        

                    Arbitru Rodica VLAICU                      Expert contabil Gabriela ANGHEL

CITEȘTE ȘI ...

ÎNCĂ DOI MINIŞTRI VIN SĂPTĂMÂNA VIITOARE ÎN DÂMBOVIŢA

Pentru săptămâna viitoare, preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a anunţat vizitele în judeţ ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *