joi , 17 ianuarie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / PUCIOASA: CU BANI EUROPENI, O CLĂDIRE ABANDONATĂ VA DEVENI UN MODERN CENTRU DE ZI PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE

PUCIOASA: CU BANI EUROPENI, O CLĂDIRE ABANDONATĂ VA DEVENI UN MODERN CENTRU DE ZI PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE

Share

         Sala de consiliu a  Primăriei Orașului Pucioasa a găzduit, în această după-amiază, ceremonia de semnare a   contractului de finanțare pentru proiectul ”Înființare Centru social pentru persoane vârstnice prin reabilitare clădire P+2, str: Rândunelelor, Pucioasa, jud. Dâmbovița”. Proiectul are finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8- Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale , o valoare totală  de 2.276.951,19 lei iar obiectivul general  , anume  realizarea unui centru social de zi pentru persoanele vârstnice din Orașul Pucioasa, va fi atins prin reabilitarea, modernizarea și adaptarea la cerințele activității propuse a unei clădiri existente din cartierul Filatură, actualmente nefuncțională.

     Din prezentarea făcută de primarul oraşului, Constantin Ana, a reieşit că  vor fi  amenajate  mai multe utilităţi , pentru o petrecere cât mai agreabilă a timpului de  persoanele de vârsta a treia: cabinet de consiliere, sală de întreținere și vestiare, sală de lectură, sală multimedia, sală de pictură, sală de informatică, sală de jocuri, sală de festivități, sală de tricotaj/broderii, sală meșteșuguri. Prin proiect  sunt prevăzute lucrări de consolidare, extindere cu lift exterior, amenajări exterioare, rețele exterioare și sistem de detecție incendiu. Practic va fi transformată din temelii o clădire abandonată şi intrată ulterior în proprietatea primăriei, într-o oază de linişte şi recreere destinată celor peste 3000 de pensionari care trăiesc în Pucioasa.

La eveniment, alături de primarul Constantin Ana, viceprimarul Dan Sprânceană şi directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Muşat, au fost deputaţii Oana Vlăduca şi Cornel Ştefan, Daniel Comănescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vicepreşedinta Luciana Cristea,Gheorghe Ana, fost preşedinte al CJD şi al Regiunii de Dezvoltare Sud-Muntenia,  consultanţi în cadrul proiectului.

     Înainte de semnarea contractului, primarul Constantin Ana a exprimat convingerea că viitorul centru îşi va dovedi utilitatea, că facilităţile acestui obiectiv îi vor scoate pe pensionari din monotonia vieţii de zi cu zi. Nu în ultimul rând a amintit că, numai anul trecut, administraţia publică locală a depus proiecte în valoare de 103 milioane de lei, sumă care echivalează cu bugetul oraşului pe 25 de ani. La rândul său, directorul ADR Sud-Muntenia , Liviu Muşat, s-a declarat convins că vor fi foarte puţine impedimente în calea realizării proiectelor de la Pucioasa, date fiind hotărârea şi determinarea autorităţilor locale.

CITEȘTE ȘI ...

CONTRACTUL DE EXECUŢIE A ŞOSELEI DE CENTURĂ, ÎN PROCEDURĂ DE REZILIERE

      Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat că a fost iniţiată  procedura de reziliere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *