luni , 25 iunie 2018
Home / ACTUALITATE / “RABLA” DEMAREAZĂ ÎN PRIMA PARTE A LUNII MAI

“RABLA” DEMAREAZĂ ÎN PRIMA PARTE A LUNII MAI

Share

                Ministerul Mediului a pus în dezbatere publică ghidurile de finanțare pentru programele “Rabla” și “Rabla plus”, cu perspectiva demarării efective în prima decadă a lunii mai.

                În cadrul segmentului “Rabla plus”, prima va fi de 10.000 de euro pentru achiziționarea unui autoturim electric, existând și posibilitatea adăugării celor 6500 de lei care reprezintă prima de casare a unui autoturism vechi.

                Pentru Programul “Rabla”, prima de casare rămâne la nivelul din 2016, adică 6500 lei, la care se poate adăuga un eco-bonus de 1000 lei pentru mașinile care au emisii de până la 98 grame CO2, plus încă un bonus de 1500 lei pentru achiziționarea unui autoturism hibrid.

                Noutatea programului este, că începând din acest an, se introduc praguri maxime de emisii de CO2 ale autoturismelor pentru achiziția cărora se poate obține prima de casare. Pentru 2017 pragul este de 130 grame CO2/km şi coboară la 120 gr/km  în 2018. Pentru anul în curs, programul are alocat un buget de 180 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI ...

          Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea, a participat astăzi, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *