joi , 24 mai 2018
Home / EDITORIAL / RĂZBOIUL… DRONELOR

RĂZBOIUL… DRONELOR

Share

                După capitularea aproape necondiţionată a guvernului la presiunea sutelor de mii de manifestanţi, la două săptămâni și jumătate de la primul protest din Piața Victoriei, apăruseră informații cu privire la deschiderea unor dosare penale, de o manieră cel puţin suspectă. Cu concursul MAI, procurorii și reprezentanții Autorității Aeronautice Române au identificat patru persoane “vinovate” că ar fi utilizat drone în timpul protestelor, pe care le-au și chemat la audieri. La modul oficial, cele patru persoane au fost verificare în legătură cu avizele care dau dreptul de a ridica dronele în aer și dacă aparatele erau înmatriculate, așa cum prevăd normativele AAR.

                Așadar, ancheta continuă la Parchetul Curții de Apel București, pentru a se stabili dacă au fost comise sau nu infracțiuni prevăzute la Codul Aerian. Şi mai suspectă, în acelaşi context, este uluitoarea  acțiune de intimidare desfăşurată, la modul cel mai tembel cu putinţă, de nişte birocraţi împotriva părinţilor care au mers cu copiii la miting. Dacă   imaginile surprinse cu dronele, de la înălțime, au făcut înconjurul lumii, la fel de distrugătoare asupra cotei de popularitate a puterii executive a fost prezenţa masivă a celor mici, alături de părinţii care scandau că vor o Românie mai bună. Și asta nu este totul: slujbaşii direcțiillor pentru protecția copilului, plătiţi din bani publici,  încearcă în continuare să identifice părinți- nenorociţi de corporatişti, fireşte, aflaţi în aceeaşi culpă. În acest timp întârzie suspect de mult  publicarea rezultatelor cercetării cu privire la violențe generate de „ultrași” la mitingul din seara de 1 februarie.

     Cum era de aşteptat, efectul este diametral opus celui scontat de urmaşii miliţienilor şi securiştilor care au pus la cale  un scenariu chiar mai grotesc în comparaţie cu prestaţia fostului ministru  de Justiţie, Florin Iordache. Rezultatul acuzaţiilor răsuflate, că şi-ar fi folosit copii pentru un scop anume, a fost nu intimidarea  ci scârbirea şi iritarea manifestanţilor, atunci când mişcarea din Piaţa Victoriei abia mai pâlpâia. La fel în cazul utilizării dronelor: numai un cretin ar fi mers cu bună ştiinţă să încalce legea, într-un perimetru cu cea mai mare densitate de poliţişti, jandarmi, SPP-işti şi din care ori mai mişuna prin faţa sediului guvernului. Adică cineva de genul celui sau celor care au dispus executarea unor astfel de  anchete tipic securiste, într-un moment de acalmie, după cele mai mari mişcări de stradă din istoria post-decembristă a României.

CITEȘTE ȘI ...

A MAI MURIT UN SIMBOL

         Unul dintre foarte puţinii români care au avut curajul să denunţe dictatura, disidenta anticomunistă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *