joi , 24 mai 2018
Home / POLITIC / REACŢIE VICEPRESEDINTE ALDE: ”ÎN ALDE SE INCEARCA O PRELUARE OSTILA DE PUTERE. VREM CONGRES STATUTAR, CU ALEGERI DE JOS IN SUS.”

REACŢIE VICEPRESEDINTE ALDE: ”ÎN ALDE SE INCEARCA O PRELUARE OSTILA DE PUTERE. VREM CONGRES STATUTAR, CU ALEGERI DE JOS IN SUS.”

Share

Vicepreşedintele ALDE, Mircea Vicentiu Irimie reactioneaza in conflictul existent in interiorul ALDE cu privire la organziarea congresului pentru alegerea unei noi echipe de conducere. Acesta sustine ca zvonurile potrivit carora anumiti lideri nationali si locali isi doresc sa plece din ALDE sunt intoxicari facute cu scopul de a genera tensiuni. Irimie mai spune ca el si colegii lui vor sustine guvernul ,pentru ca acesta reprezinta vointa alegatorilor , exprimata la alegerile din decembrie.

‘‘Zvonurile privind tradarile trebuie sa inceteze iar cei care le raspandesc ar face bine sa se opreasca. Sustinem guvernul, orice s-ar intampla si nu stiu ca vreun coleg din tara sa plece din partid. ALDE a fost construit pe structura Partidului Conservator, cu membri si organizatii in fiecare judet din tara. Cei care promoveaza astazi alte ipoteze sa nu uite acest lucru’’, a declarant Irimie.

Irimie, in  present secretar de stat la Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social spune ca in ALDE este necesara organizarea congresului pentru alegerea unei echipe de conducere si a unui presedinte unic, insa cu respectarea statutului. Vicepresedintele ALDE, care este si membru in comisia de fuziune a partidului, spune ca delegatiile permanente intrunite in anumite judete nu sunt constituite in mod legal si nu respecta statutul partidului , care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2017 si prin urmare deciziile lor sunt lovite de nulitate.

‘‘Cu totii ne dorim congres, dar vrem ca lucrurile sa fie facute statutar, cu alegeri de jos in sus. Ce s-a intamplat pana acum, cu delegatii permanente intrunite in afara cadrului statutar in mai multe judete este regretabil. Se vede o fortare a acestui congres, o incercare de scindare si o provocare la adresa multorcolegi din ALDE. Se doreste promovarea unui mod gresit de a face politica care nu are nimic in comun cu valorile liberale. Delegatiile permanente nu sunt constituite in mod legal, din punct de vedere al statutului partidului. Deci si deciziile lor, pe lângă faptul ca au fost contestate de anumiți colegi pe forma si pe fond, ele in mod normal sunt lovite de nulitate’’, aa daugat Mircea Irimie.

Irimie mai acuza tabara din ALDE care vorbeste de organizarea rapida a unui congres de “incercare de preluare ostila a puterii si de generare a unei situatii de blocaj”.

CITEȘTE ȘI ...

OANA VLĂDUCĂ – ÎNTREBARE ADRESATĂ MINISTRULUI TURISMULUI, BOGDAN GHEORGHE TRIF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *