joi , 24 mai 2018
Home / EDITORIAL / REFERENDUMUL, PRECUM IEPURELE DIN JOBEN…

REFERENDUMUL, PRECUM IEPURELE DIN JOBEN…

Share

     Odată cu amânarea referendumului anunţat atunci când “strada” dădea în clocot, Klaus Johannis a intrat şi el, ca membru cu drepturi depline, în clubul răzgândacilor. Chiar dacă s-a grăbit să spună că n-a abandonat întru totul idea, doar a pus-o la dospit, într-o cămăruţă a minţii sale de saş riguros şi organizat. Sau, aşa cum plastic s-a exprimat unul dintre ţucălarii prezidenţiali, ca un soi de “poliţă de salvare” a neprihănitei justiţii mioritice, în cazul în care hainii din PSD, s-ar putea spune chiar din mai toate partidele politice, vor încerca din nou s-o siluiască. Adică să umble pe şest la legislaţia penală, să mai deschidă câte o portiţă pentru ăi cu gulere albe care au avut ghinionul să fie prinşi călcând pe bec.

     Ca să mai dreagă busuiocul, comunicatorii de la Cotroceni au decretat că amânarea consultării populare pe tema luptei anticorupţie este un pas corect, de vreme ce manifestaţiile de stradă şi-au atins ţinta, anume anularea Ordonanţei 13. Iar dacă ditamai şeful statului a-ntors-o ca la Ploieşti, ne rămâne doar să amintim de duplicitatea  majorităţii politicienilor. Au ţipat ca muşcaţi de şarpe pe 23 ianuarie, când Johannis a anunţat convocarea referendumului împotriva corupţiei- ce mascaradă- apoi, pe 13 februarie, după oarece calcule, în Parlament au votat cu două mâini avizul favorabil.

        Şi dacă unii răsuflă uşuraţi după anunţul cu pricina, sunt voci care spun că, prin renunţarea la consultarea populară, Klaus Johannis a ratat ocazia să mai dea o lovitură ţapănă PSD-ului. Vorbesc însă pe lângă subiect, din simplul motiv că rolul şefului statului nu este să cotonogească . Cu PSD trebuie să se lupte partidele de opoziţie, în limitele Constituţiei şi bunului simţ. Că există mai puţină voinţă şi chiar şi mai puţină putinţă, asta este altceva şi nu preşedintele este acela care trebuie să echilibreze ori să încline balanţa.

CITEȘTE ȘI ...

A MAI MURIT UN SIMBOL

         Unul dintre foarte puţinii români care au avut curajul să denunţe dictatura, disidenta anticomunistă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *