duminică , 16 decembrie 2018
Home / SOCIETATE / ȘANSĂ LA GRĂDINIȚĂ PENTRU 400 DE COPII DIN COMUNITĂȚI DEFAVORIZATE

ȘANSĂ LA GRĂDINIȚĂ PENTRU 400 DE COPII DIN COMUNITĂȚI DEFAVORIZATE

Share

         Pentru al doilea an consecutiv, Asociația OvidiuRo susține comunitățile defavorizate să înscrie la grădiniță toți copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani care provin din familii sărace. 20 de granturi Hai la grădiniță! încurajează echipele locale să implementeze soluții care „fac loc”în grădiniță tuturor copiilor de vârstă preșcolară din comunitate, pentru anul școlar 2018 – 2019. Proiectul este susținut și în acest an de NN România și are o valoare totală de 40.000 de euro.

        Fiecare instituţie selectată pentru unul din granturile Hai la grădiniță! va beneficia de un pachet de intervenții ce cuprinde suma de 1200 de euro în bani, pe care echipa locală îi va putea folosi așa cum consideră util pentru a facilita accesul copiilor săraci la grădiniță și un kit educațional în valoare de 400 de euro pus la dispoziție de OvidiuRo. În plus, cadrele didactice din comunitățile selectate vor participa la sesiuni de formare și vor fi susținute să organizeze module educaționale, pe parcursul anului școlar.

Proiectul se desfășoară la nivel național și se adresează exclusiv comunităților defavorizate, iar pentru a putea participa, trebuie îndeplinite două condiții esențiale: (1)în comunitate există cel putin 15 copii care provin din familii sărace și care nu sunt încă înscriși la grădiniță și(2)directorul școlii solicită și obține acordul inspectoratului școlar pentru o nouă grupă de grădiniță.Termenul-limită de completare a formularului de aplicare de către directorul instituției de învățământ este 30 martie 2018.  În anul școlar în curs, proiectul-pilot Hai la grădiniță! a susținut formarea a 12 grupe noi și înscrierea la grădiniță pentru prima dată a peste 200 de copii din 12 comunități rurale defavorizate. În județul Dâmbovița, două granturi au ajutat 28 de copii să meargă pentru prima dată la grădiniță – în Costeștii din Vale (sat Merișu) și Iedera (sat Iedera de Sus).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *