duminică , 16 decembrie 2018
Home / SĂNĂTATE / ŞASE CAZURI DE GRIPĂ ŞI PESTE 800 DE INFECŢII ACUTE ALE CĂILOR RESPIRATORII ŞI PNEUMONII DIAGNOSTICATE ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

ŞASE CAZURI DE GRIPĂ ŞI PESTE 800 DE INFECŢII ACUTE ALE CĂILOR RESPIRATORII ŞI PNEUMONII DIAGNOSTICATE ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

Share

În intervalul 22-28 ianuarie 2018, în Dâmboviţa au fost diagnosticate şi raportate  672 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 16 cazuri spitalizate şi 139 de pneumonii, pentru şase dintre cazuri fiind necesară internarea.

            În ceea ce priveşte numărul cazurilor de gripă confirmate de către Institutul Cantacuzino, de la debutul perioadei de monitorizare şi până în prezent, din totalul de 15 probe trimise au fost confirmate şase, din care patru au fost cu virus gripal tip B şi două cu virus gripal tip A, toţi pacienţii fiind adulţi.

            În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor cu risc crescut de a contacta boala, D.S.P. Dâmboviţa a primit şi a repartizat către medicii vaccinatori un numar de 49 156 de doze de vaccine antigripal.

            D.S.P. Dâmboviţa recomandă populaţiei să respecte sfaturile medicilor pentru a evita imbolnavirile prin afectiuni respiratorii şi gripă, să evite autotratamentul, iar la primele semen de boală să se prezinte la medicul de familie în vederea stabilirii unui diagnostic correct şi a conduitei terapeutice de urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *