joi , 17 ianuarie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / SOMAŢIE: CONSTRUCTORII AU 30 DE ZILE LA DISPOZIŢIE SĂ RECUPEREZE ÎNTÂRZIERILE LA ŞOSEAUA DE CENTURĂ

SOMAŢIE: CONSTRUCTORII AU 30 DE ZILE LA DISPOZIŢIE SĂ RECUPEREZE ÎNTÂRZIERILE LA ŞOSEAUA DE CENTURĂ

Share

       Într-o ultimă intervenţie pe acest subiect, primarul Cristian Stan a declarat că nu toate firmele din asocierea care a câştigat proiectul şoselei de centură au lucrat la fel de eficient. Telor Invest şi celelalte trei societăţi şi-au împărţit volumul de lucrări în funcţie de modul de asociere şi de capacităţile de lucru dar au apărut discrepanţe mari, în sensul că sunt unii care au realizat aproape două treimi din ce aveau de făcut iar alţii au mari întârzieri faţă de grafic. Întrucât, în ansamblu, proiectul privind reabilitarea şi modernizarea centurii ocolitoare a municipiului Târgovişte este mult întârziat faţă de graficul de execuţie aferent contractului de lucrări,  Cristian  Stan a anunţat că a somat constructorul să recupereze diferenţa de 50% , reprezentând lucrări neexecutate, în următoarele 30 de zile, Edilul a fost foarte ferm în declaraţii a adăugat că, în caz contrar ,va demara procedura de reziliere cu daune interese.

„Este o decizie foarte greu de luat, dar nu am de ce să mai prelungesc această situaţie. Proiectul trebuie finalizat până la 31 decembrie 2018, sub sancţiunea restituirii banilor către finanţator. Dacă într-o lună de zile, constructorul nu intră în graficul de lucrări, voi rezilia contractul şi voi cere să plătească banii pe care trebuie să-i dăm înapoi. sunt pus într-o situaţie neplăcută. Nu am fost niciun moment indiferenţi la ceea ce se întâmplă cu acest proiect. Din păcate, unii constructori nu au capacitatea financiară de a menţine un ritm de execuţie ridicat”.

Deşi  contractul de finanţare a fost semnat în anul 2009  s-a ajuns la al patrulea constructor iar dacă lucrările nu sunt finalizate până la 31 decembrie, vor trebui returnate fondurile europene consummate în primii ani de contract.  Actuala asociaţie a reluat proiectul de la un stadiu fizic de 27% şi a reuşit să realizeze doar 16-17%, faţă de  35%, volum programat până la această dată.

În altă ordine de idei, trecerea la efectuarea racordurilor la reţeaua de canalizare va presupune impunerea de restricţii de circulaţie, fiind vehiculate două variante, fiecare cu destule neajunsuri. O posibilitate este aceea de a menţine circulaţia deschisă, dar cu viteză redusă, fie să se închida circulaţia pe tronsoanele pe care se lucrează.

CITEȘTE ȘI ...

CONTRACTUL DE EXECUŢIE A ŞOSELEI DE CENTURĂ, ÎN PROCEDURĂ DE REZILIERE

      Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat că a fost iniţiată  procedura de reziliere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *