sâmbătă , 17 noiembrie 2018
Home / TIMP LIBER / TABĂRĂ DE EDUCAȚIE ECOTURISTICĂ

TABĂRĂ DE EDUCAȚIE ECOTURISTICĂ

Share

Asociaţia Chindia Jurasic Park în parteneriat cu Școala Gimnazială „Coresi” din Târgoviște şi Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, cu finanţare din partea Primăriei Municipiului Târgoviște, a organizat şi susţinut o „Tabără de educaţie ecoturistică”, în zona colinară de la poalele Leaotei. Timp de 3 zile, cei 36  de elevi , au avut ocazia să învețe, dar să și pună în practică o serie de lucruri noi.

În prima zi, elevii au asistat la primele lecții, de prezentare a echipamentului montan, necesar atât în sezonul de vară, dar, mai ales, extrem de util în sezonul de iarnă. De asemenea, în același ambient relaxant, le-au fost prezentate marcajele turistice, fie cele oficiale, fie cele neconvenționale. În ziua a doua a început activitatea propriu-zisă, cu lucru la patru ateliere, care de care mai interesant: lucru la „roata olarului”, călărie, plantare de puieți (puși la dispoziție de Direcția Silvică Dâmbovița – Ocolul Silvic Târgoviște) și alpinism – coborâre în rapel. După amiaza a fost dedicată unor acțiuni mai ușoare, desfășurate tot pe ateliere: învățarea unor cântece de munte, pictură pe lemn sau lut, hrană sănătoasă și jocuri de grup.

Pentru o parte dintre participanţi, cercetaşi la Centrul Local „Naparis” – Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, această zi a fost ultima provocare ca „lupişori”, urmînd a se întoarce din această aventură ca „temerari”. Pentru alţii, a fost primul pas alături de cercetaşi. Cu toţii au participat la ceremonia specifică de depunere a promisiunii şi de primire a eşarfelor. La finalul taberei, toţi participanții au primit diplome de participare și insigne cu sigla proiectului, dar cel mai mare câștig a fost faptul că au reuşit să-şi depăşească limitele şi să participe la toate atelierele acestei tabere, aflând informații și cunoștințe noi, dar și exersând tehnici inedite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *