sâmbătă , 20 octombrie 2018
Home / COMUNICATE / TINERI MOLDOVENI AU AFLAT MAI MULTE DESPRE DÂMBOVIŢA ŞI TÂRGOVIŞTE

TINERI MOLDOVENI AU AFLAT MAI MULTE DESPRE DÂMBOVIŢA ŞI TÂRGOVIŞTE

Share

 Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a primit, la sediul instituției,  vizita unui grup de tineri din Republica Moldova, interesaţi să afle cât  mai multe atât  activitatea administrației județene, cât și despre principalele obiective turistice din municipiul Târgoviște.

Vizita în județul nostru a fost organizată în cadrul proiectului-pilot „Descoperă și cunoaște România”, implementat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în perioada octombrie – decembrie 2017. Obiectivul principal al proiectului este cunoașterea dimensiunii etnice și lingvistice românești în rândul tinerilor de origine română din afara granițelor țării. În cadrul acestui program, 300 de tineri din Republica Moldova vor participa la evenimente similare cu cel de astăzi.

Președintele Alexandru Oprea le-a vorbit tinerilor atât despre municipiul Târgoviște și Județul Dâmbovița, despre atribuțiile consiliului județean și proiectele implementate de instituție în cadrul programelor de finanțare ale Uniunii Europene, cât și despre proiectele pe care Consiliul Județean Dâmbovița  le-a implementat împreună cu Consiliile Raionale Ialoveni și Ștefan Vodă – în cadrul protocoalelor de înfrățire încheiate între Județul Dâmbovița și Raioanele Ialoveni și Ștefan Vodă.

Alături de tinerii din Republica Moldova, la întâlnire au mai fost prezenți  Veaceslav Șaramet, secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, și Cristina Stroe, inspector școlar general adjunct – Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Alexandru Oprea, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița: „Poetul Grigore Vieru spunea că toată viața a visat să treacă Prutul. Cred că acest lucru trebuie să conteze pentru fiecare dintre noi. Și pe dumneavoastră vă rog să credeți că aveți de ce să treceți Prutul. Consider că activități precum cea de astăzi ne îmbogățesc nu material, deoarece nu acesta este scopul, ci spiritual. Pentru a avea convingerea că ceva rămâne în suflet, astfel de acțiuni sunt benefice. Vă rog să transmiteți acasă că ați fost acasă!”

Cristina Stroe, inspector școlar general adjunct: „Mă bucur să fiu astăzi, aici, împreună cu dumneavoastră. Mărturisesc că de foarte puțin timp am reușit să intru în contact cu elevi și tineri din Republica Moldova, însă impresia pe care ei mi-au lăsat-o este una extraordinară – aceea a unor tineri buni, deschiși, a unor tineri pentru care sentimentul patriotic este foarte puternic și pe care îl afișează cu mândrie. (…) Mă bucur că astăzi aveți ocazia de a vedea o parte din istoria noastră comună – în vechea cetate de scaun Târgoviște. Aș vrea să priviți Târgoviștea ca pe un oraș în care v-ați putea continua studiile sau ați putea dezvolta o carieră. Mult succes în toate activitățile pe care vi le propuneți!”

Pe lângă întâlnirea de la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, programul oaspeților din Republica Moldova a cuprins cuprinde vizite la câteva dintre obiectivele turistice și culturale reprezentative pentru județul Dâmboviţa: Curtea Domnească, Muzeul de Istorie, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni și Mănăstirea Dealu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *