vineri , 25 mai 2018
Home / EDUCAȚIE / TINERII SUNT INVITAŢI SĂ-ŞI TRANSPUNĂ PRIN ARTĂ VIZIUNEA DESPRE UNIUNEA EUROPEANĂ

TINERII SUNT INVITAŢI SĂ-ŞI TRANSPUNĂ PRIN ARTĂ VIZIUNEA DESPRE UNIUNEA EUROPEANĂ

Share

Ești tânăr și ai între 15 și 20 de ani? Te invităm  la un atelier pentru adolescenți, intitulat: Tabloul Uniunii Europene. Evenimentul debutează vineri, 19 mai 2017,  în Sala de conferințe a Muzeului Tiparului și Cărții Vechi Românești, la ora 10.00, cu dezbateri interactive și va continua în spațiul în aer liber al Curții  Domnești cu atelierul propriu zis, unde tinerii participanți vor transpune, prin pictură, viziunea lor despre Uniunea Europeană. Partipanții vor fi elevi ai Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, ai Seminarului Teologic „Ioan Gură de Aur” din Târgoviște,  ai Colegiului Național „Vladimir Streinu” din Găești, dar și voluntari ai Asociației Be You.

Uniunea Europeană este caracterizată de uniunea unor națiuni formate din oameni ce au personalități și stiluri de viață diferite, dar sunt uniți de scopuri comune și de un ideal menit să aducă bunăstare tuturor. Necesitatea unei Europe unite a fost înțeleasă încă din Antichitate, întrucât ideea de Europă unită este cu mult anterioară contemporaneității, și a devenit realitate odată cu Declarația Schuman din anul 1950. Unitatea Europei este indispensabilă păcii, securității și bunăstării sociale. Această unitate funcționează în baza democrației, valorilor, principiilor europene și a drepturilor egale pe care le are fiecare cetățean. De asemenea, încurajarea participării tinerilor la viața democratică europeană contribuie la consolidarea unității națiunilor. În contextul schimbărilor rapide și provocărilor actuale ale societății în care trăim, ne întrebăm cum văd tinerii Uniunea Europeană și cum se raportează la ideea de unitate.

Moderatorul discuțiilor și coordonatorul tinerilor va fi Ilona Balint, din partea Asociației Be You, aleasă de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România ca promotor pentru democrație europenă în anul 2017.

 

Ilona Balint
Promotor pentru democrație europeană

Irina Cîrstina
Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

CITEȘTE ȘI ...

MARȘUL ABSOLVENȚILOR ediția a doua – 21 mai 2018

Inspectoratul școlar Județean Dâmbovița în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște organizează, în data de 21 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *