duminică , 17 februarie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / TULBURĂRILE ANXIOASE, DEPRESIILE ŞI MIGRENELE FAC PRĂPĂD PRINTRE ASISTAŢII SOCIAL DIN TÂRGOVIŞTE

TULBURĂRILE ANXIOASE, DEPRESIILE ŞI MIGRENELE FAC PRĂPĂD PRINTRE ASISTAŢII SOCIAL DIN TÂRGOVIŞTE

Primarul Cristian Stan a anunţat că, în ultimii ani, în Târgovişte a scăzut , de la peste 500 la 360, numărul dosarelor de ajutor social aflate în plată, în baza prevederilor Legii 416, a venitului minim garantat. Anchetele sociale sunt realizate la modul obiectiv iar dosarele ajung de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială, prin intermediul căreia se fac plăţile către toţi beneficiarii din Dâmboviţa. Conform aceleiaşi legi, persoanele apte de muncă din familiile asistate trebuie să presteze un anumit număr de ore de muncă în folosul comunităţii, ca o compensţie proportională cu banii primiţi lună de lună.

De aici încolo încep problemele, prezentate în amănunt de primar, într-o conferinţă de presă la care au mai participat viceprimarul  Monica Ilie , Mihai Tony Ciprian, director AJPIS Dâmboviţa şi Marcela Iordache, director DAS: “La nivelul Municipiului Târgovişte, din aceşti beneficiari avem aproape   300 de persoane care ar putea să  presteze  muncă în folosul comunităţii. Ei bine, din aceste persoane avem undeva la 258 de scutiţi medical. Sunt 158 care au scutiri medicale pe luni întregi, între 6-12 luni. La aceştia se adaugă încă aproximativ 100, care vin lună de lună cu scutiri medicale punctuale.” Mai trebuie adăugat că adeverinţele medicale sunt eliberate de medici specialişti iar cele mai frecvente afecţiuni sunt tulburările anxioase, tulburările depresive, migrenele recurente. A mai spus primarul Cristian Stan că, din 300 de inşi apţi de muncă rămân numai 40 iar această bătaie de joc nu mai poate continua. Nu a contestat vreun diagnostic medical dar a “sesizat o situaţie cel puţin ciudată, anume că cei care au ajutoare sociale în Târgovişte reprezintă categoria cea mai bolnavă.”

O situaţie similară a fost şi anul trecut, când ar fi fost deschisă şi o anchetă la Poliţie iar răspunsul Colegiului Medicilor a fost extrem de evaziv, ca să nu folosim alte cuvinte mai dure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *