miercuri , 20 martie 2019
Home / POLITIC / VICEPREŞEDINTELE PNL FLORIN CÎŢU A CRITICAT “POLITICA FISCALĂ DEZLÂNATĂ A GUVERNULUI”

VICEPREŞEDINTELE PNL FLORIN CÎŢU A CRITICAT “POLITICA FISCALĂ DEZLÂNATĂ A GUVERNULUI”

PNL Dâmboviţa a primit vizita a doi dintre vicepreşedinţii partidului, senatorii Răducu Filipescu, responsabilul politic pe Regiunea Sud-Muntenia şi Florin Cîţu, şeful Departamentului Buget şi Politici Fiscale, Economic, Energie şi Mediu de Afaceri. În conferinţa de presă la care a participat alături de preşedintele PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu, Florin Cîţu a declarat că recenta întâlnire de la Parlament, cu guvernatorul Mugur Isărescu şi membri Consiliului de Administraţie al BNR, a confirmat că rata inflaţiei a fost influienţată de politica fiscală şi derapajele guvernării PSD-ALDE, situaţia riscând să devină critică în cazul în care va continua creşterea deficitului fiscal:

”Vina cea mai mare pentru ceea ce se întâmplă în economie nu e la BNR. Dacă vorbim de ultimele 12 luni, vina vine de la actuala politică fiscală discreţionară, pe care eu aş numi-o dezlânată, care nu are niciun sens. În 2017 am avut implementarea revoluţiei fiscale, pentru ca în 2018 să avem ordonanţe de urgenţă care să corecteze revoluţia fiscală şi acestea nu s-au terminat încă. În acest context economic este clar că mediul de afaceri are de suferit.”

Senatorul Florin Cîţu şi-a susţinut afirmaţiile prezentând creşterea ratei inflaţiei, de la 0% cât a fost în ianuarie 2017 la 4,7% în prezent, cu tendinţe de creştere spre 6% în prima jumătate a anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *