joi , 19 aprilie 2018
Home / SĂNĂTATE / ZIUA INTERNAŢIONALĂ A CRUCII ROŞII ŞI SEMILUNII ROŞII

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A CRUCII ROŞII ŞI SEMILUNII ROŞII

Share

            Ziua Internaţională a Crucii Roșii şi Semilunii Roșii este o sărbătoare anuală a Principiilor Internaționale ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Această zi este sărbătorită pe data de 8 mai a fiecărui an.

În viziunea Crucii Roşii, un principiu este o regulă de conduită obligatorie, bazată pe raţiune şi pe experienţă, care guvernează activitatea tuturor componentelor Mişcării, în orice moment.
Exista şapte Principii Fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie: Umanitate; Imparţialitate; Neutralitate; Independenţă; Voluntariat; Unitate; Universalitate.
Această dată reprezintă data de  naștere a lui Henry Dunant (n. 08 mai 1828), fondator al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR, beneficiarul primului Premiul Nobel pentru Pace)- părintele Mişcării de Cruce Roşie. Prima Zi Internaţională a Crucii Roșii a fost sărbătorită la 8 mai 1948, titlul oficial al zilei devenind în timp  ” Ziua Internaţională a Crucii Roșii şi Semilunii Roșii ” în 1984.

Pentru marcarea acestuie eveniment, Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa organizează în data de 8 Mai 2017 începând cu ora 8,30 la nivelul Platoului Prefecturii din Municipiul Târgovişte o serie de activităţi destinate promovării Principiilor şi activităţilor Filialei. Vor fi distribuite materiale informative, se vor efectua demostraţii de acordare a primului ajutor, masurari ale tensiunii arteriale si glicemie.

 

 

DIRECTOR                                                                                     Secretar,

Ec. Popescu Gheorghe                                                                    Psih. Eugen Florea

CITEȘTE ȘI ...

PROIECT ÎN VALOARE DE DOUĂ MILIOANE DE EURO PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA NIVELULUI DE COMPETENŢE AL PERSONALULUI MEDICAL DIN SPITALUL JUDEŢEAN

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a avut loc conferinţa de lansare a proiectului “Sănătatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *