sâmbătă , 17 noiembrie 2018
Home / SĂNĂTATE / ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA DIABETULUI A FOST MARCATĂ ŞI LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ

ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA DIABETULUI A FOST MARCATĂ ŞI LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ

Share

Începând din anul 1991, în nu mai puţin de 160 de ţări de pe toate meridianele, pe 14 noiembrie este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului. Evenimentul a fost tratat cu seriozitatea şi importanţa cuvenite şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, unde a fost amenajat un stand pentru măsurarea gratuită a glicemiei şi a tensiunii arteriale, stand deservit pe bază de voluntariat de asistenţi din cadrul Secţiei Nutriţie şi Diabet. Pentru cazurile în care s-a considerat necesar, potenţialii pacienţi au primit consultaţii şi consiliere.

Au avut loc şi acţiuni de informare şi conştientizare a pericolului pe care îl prezintă acest tip de afecţiune iar dr. Anca Nicoară- coordonator Secţie Nutriţie şi Diabet, alături de managerul general al spitalului- dr. Claudiu Dumitrescu, au vorbit , în cadrul unei conferinţe de presă, despre profilaxia bolii, despre necesitatea unei alimentaţii corecte şi a exerciţiilor fizice.

Dacă la nivel naţional se poate vorbi despre o incidenţă medie, comparativ cu alte ţări europene, Dâmboviţa este printre judeţele cu incidenţă ridicată a bolii, fiind diagnosticaţi cu diabet peste 23000 de pacienţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *