Acasă SOCIAL 12 ani de la acordarea titlului de Mitropolit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Nifon

12 ani de la acordarea titlului de Mitropolit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Nifon

de adrian

Sunt momente în viața noastră când numai recunoștința și aprecierea sunt singurele modalități de exprimare, de înțelegere a realității și de atitudine firească înaintea celui care ne este PĂRINTE.
Un astfel de moment este și astăzi când simt nevoia de a-mi manifesta întreaga apreciere și recunoștință pentru Ierarhul providențial pe care Domnul mi l-a hărăzit să fie un adevărat părinte, ce, cu delicatețe și hotărâre, cu exigență și multă geneorizitate, cu bunăvoință și cu înțelepciune, încă de la 14 ani, mi-a călăuzit pașii spre creștere, formare și înțelegere, învestind, cu mult entuziasm, tot ce e mai bun pentru devenirea mea.
Astăzi, se împlinesc 12 ani de la acordarea titlului de Mitropolit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Nifon, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala din Târgoviște.
Această zi are, pentru clerul și credincioșii din Arhiepiscopia Târgoviștei, o însemnătate aparte, deoarece Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care l-a ales în unanimitate Mitropolit, la propunerea Preafericirii Sale, a recunoscut întreaga activitate pe care Înaltpreasfinția Sa a desfășurat-o în slujba Sfintei Biserici și a neamului românesc.
La astfel de momente de sărbătoare nu pot să nu mărturisesc despre faptul că ne impresionează și ne surprinde de fiecare dată cu uriașa sa putere de înțelegere și cu o bunătate și fermitate de dincolo de noi, fără de care nu ar fi reușit să fie astăzi iubit și respectat de mulți, luat ca model de viață și mai presus de toate o voce ascultată și un om care creează istorie.
Nu pot uita și că de fiecare dată Ierarhul nostru mulțumește preoților pentru sprijinul permanent pe care îl are din partea lor, dar mai ales în această perioadă de pandemie, căci mărturisirea Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos este împlinită în viaţa credincioşilor prin slujirea preoţilor, sub oblăduirea arhiereilor din fiecare eparhie.
Pentru toate acestea și pentru multe altele Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i dăruiască Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon îndelungată arhipăstorire, pace, sănătate și bucurie!
Cu recunoștință pentru tot ceea ce ne-ați învățat și pentru tot ajutorul pe care ni l-ați acordat, vă urăm să ne trăiți, intru mulți și fericiți ani!
 
Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial

You may also like

Lasă un Comentariu