sâmbătă , 20 iulie 2019
Home / ACTUALITATE / 16 – 22 septembrie 2018, Săptămâna Europeană a Mobilităţii

16 – 22 septembrie 2018, Săptămâna Europeană a Mobilităţii

În perioada 16- 22 septembrie 2018, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa  marchează Săptămâna Europeană a Mobilităţii, prin Campania de informare având sloganul: „Combină și deplasează-te!”.

În acest context se arată că mobilitatea prin forme alternative de transport ecologic duce în mod sigur la creșterea calității vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi, nu în ultimul rând, la reducerea numărului persoanelor obeze.  Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atât mediului, cât şi sănătăţii personale. Prin alegeri inteligente cu privire la tipul de transport folosit, se îmbunătățește starea de sănătate cât și calitatea mediului, totodata se pot economisi bani. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor.

Multimodalitatea – Combină și deplasează-te este nucleul central al Săptămânii Europene a Mobilităţii 2018, care promovează conceptul alegerii unor moduri de transport diferite pe parcursul aceleași deplasări în orașe. Comisia Europeană definește multimodalitatea ca fiind  „utilizarea unor moduri de transport diferite în decursul aceleiași călătorii”, atât pentru mărfuri, cât și pentru pasageri.

De ce să trăim multimodal? Pentru a utiliza mai eficient timpul avut la dispoziţie, pentru a face exerciţiu fizic , a economisi bani şi pentru a transforma localităţile urbane în locuri mai sănătoase, în primul rând prin reducerea poluării.

Obiectivele campaniei  sunt  informarea  și  conştientizarea  publicului  cu  privire  la  beneficiile  pentru sănătate ale mobilității alternative multimodale; încheierea de  parteneriate cu autoritățile locale care să prevadă măsuri de transport ecologice; implementarea unor măsuri măsuri care să ofere populaţiei posibilitatea  de a opta pentru mijloace de transport alternative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *