miercuri , 25 noiembrie 2020
STIRI PE SCURT
Rata de infectare în Dâmbovița-3,59 la mieCrește numărul dâmbovițenilor sancționați pentru nerespectarea măsurilor sanitare de protecțieParcul din zona Dâmbovița Mall va fi gata în decembrieProtocol de colaborare între Consiliul Județean și CCIA DâmbovițaPRO România propune anularea unor obligații fiscale pentru IMM-urile care păstrează numărul de angajațiProgramul de Guvernare al PNL include investiții masive în infrastructura de EducațieA intrat în țară primul autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid din flota care va deservi transportul public din TârgoviPSD Dâmbovița: Haosul provocat de Dreapta Unită trebuie să înceteze!Alexandru Oprea: PMP susține transparența în administrația publică și eliminarea risipei!Cornel Ștefan, președintele Consiliului Județean:”Principala mea prioritate este sănătatea dâmbovițenilor”Criza Coronavirus, 25 noiembrie: Număr record- 1205 pacienți la Terapie IntensivăBărbat strivit de o platform auto la SterianuClaudia Gilia, deputat PSD, mesaj de Ziua Internațională Împotriva Violenței asupra FemeilorTuriști bucureșteni ajutați de jandarmii montaniCu finanțare de la Consiliul Județean, corturile în care așteptau pacienții suspecți de infectare cu COVID-19 suntDâmbovița: 148 de cazuri de infectare confirmate în ultimele 24 de ore, rata de infectare 3,51 la mieDe Ziua Națională a României, acces gratuit în muzeele din subordinea Consiliului JudețeanNici la morgă nu mai sunt locuri libereOportunitățile de finanțare prin POR 2021-2027, analizate , la inițiativa președintelui Cornel Ștefan, de primarii260 de dâmbovițeni amendați pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară
Home / RECENTE / Medici chinezi au împărtășit omologilor români din experiența în tratarea noului coronavirus

Medici chinezi au împărtășit omologilor români din experiența în tratarea noului coronavirus

În data de 13 aprilie 2020, reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze în România au solicitat președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, desemnarea unor medici din județul nostru care să participe, în data de 16 aprilie, la o videoconferință organizată prin asistența tehnică a Oficiului Afacerilor Externe și Comisiei Municipale de Sănătate din Shanghai, în cadrul căreia aceștia să beneficieze de experiența medicilor chinezi în lupta cu Coronavirus.

Din partea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, la videoconferință au participat managerul spitalului, dr. Claudiu Dumitrescu, directorul medical, dr. Andrei Tomescu, și un medic din cadrul Secției de Boli Infecțioase.

Urmare a acestei videoconferințe, dr. Andrei Tomescu, directorul medical al SJUT, a precizat câteva aspecte referitoare la experiența împărtășită de experții chinezi: „A fost un lucru interesant conferința, pentru faptul că medicii chinezi ne-au prezentat ceea ce au făcut ei în cazul pandemiei de la Shanghai, din luna aprilie a acestui an. Ce ar fi de reținut este faptul că, din 134 de pacienți grav internați în spital, au avut un singur deces. Și atunci, din toată procedura medicală pe care au făcut-o, putem să tragem învățăminte corecte. Sigur, au fost prezentate foarte multe detalii tehnice din punct de vedere medical. La această videoconferință a participat și un medic din cadrul Secției de Boli Infecțioase și împreună ne-am notat toate etapele de tratare a pacientului infectat cu COVID-19. Ne-au împărtășit din experiența lor, iar procedurile nu sunt cu mult diferite de ceea ce facem și noi, la acest moment. Sigur că sunt foarte multe aspecte de amănunt, care trebuie precizate, cum ar fi: pacienții cu boli hematologice, folosirea anticoagulantelor în terapia pentru COVID-19, pacienții vârstnici, oxigenoterapia care trebuie aplicată încă de la început. În concluzie, foarte multe lucruri interesante, a fost un câștig pentru noi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *