joi , 3 decembrie 2020
STIRI PE SCURT
Rata de infectare în Dâmbovița a scăzut la 3,27 la miePSD Dâmbovița:Pentru liberali, rolul prefectului este pur decorativ!„Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ – o campanie națională lansată de IGSU, E.ONAPIA:98% din fermierii dâmbovițeni au primit plățile în avansGrădiniță nouă pentru preșcolarii din Adânca, comuna Gura Ocniței.Rata de pozitivare se menține peste 32%! 1260 de pacienți în stare gravă, record de la începutul pandemieiPNL plătește scump erorile administrative!Banda de la Suceava, mai periculoasă decât coronavirusulIonuț Vulpescu, PSD:”Miza alegerilor parlamentare este gestionarea crizelor – medicală, economică și socială COS Târgoviște ar putea relua producția în prima parte a anului viitorProgramul de guvernare „Mişcăm România”- 200 de proiecte și măsuri pentru ca România să avanseze economic, soOana Vlăducă, PRO România: Școala trebuie să reînceapă imediat!Bărbatul evadat pe 7 noiembrie, a fost prins în Gara de NordDSP Dâmbovița-Campanie de informare sub sloganul „Solidaritate și reponsabilitate comună”Și podul de la Teiș se apropie de finalizare.Virgil Guran, mesaj de Ziua Națională a RomânieiTârgoviște: Au fost aprinse bradul și decorațiunile luminoase de CrăciunCornel Ștefan, președinte CJD:”Să acționăm ca o națiune demnă și puternică, să ne respectăm trecutul și prConstantin Ana, primarul Orașului Pucioasa:”Trăim vremuri complicate!”La mulți ani, România! La mulți ani, Români! La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, Târgovișteni!
Home / INFO NAȚIONAL / Circul politico- populist cotidian- episodul “măști pentru popor”

Circul politico- populist cotidian- episodul “măști pentru popor”

Cum ne-am obișnuit déjà, cam toate măsurile menite să prevină sau cel puțin să mențină răspândirea noului coronavirus în limite rezonabile, sunt precedate de un întreg circ de factură politică, fiecare partid încercând, la modul cel mai grețos, să obțină un câștig electoral.  Au fost contre pe prevederile ordonanțelor militare, ale decretelor prezidențiale, ca să nu mai vorbim despre scandalurile din ultima ședință de plen. Urmează alegerile locale și asta ocupă agenda liderilor politici și nu grija  pentru sănătatea românilor, pe care îi jelesc cu lacrimi de crocodil.

Ultimul argument în sprijinul afirmațiilor de mai sus? Disperarea cu care unii încearcă să își aroge meritul acordării de măști de protecție cu titlu gratuit. Dacă, inițial, s-a avut în vedere acordarea a câte 30 de măși pentru fiecare persoană, din motive politicianiste, evident, proiectul a căzut și vor primi câte 50 de asemenea dispozitive medicale doar “defavorizații”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat  că în ședința de guvern a fost adoptată o OUG privind acordarea gratuită de măști de protecție către 2,3 milioane de persoane din categorii defavorizate. Și pentru că majoritatea a modificat  în Parlament  hotărârea de guvern privind starea de alertă, a mai trebuit  adoptată  o ordonanță, pentru ca măștile să fie distribuitede Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică. De parcă s-ar fi supărat persoanele din familiile beneficiare de ajutor social, beneficiarii de alocații pentru susținerea familiei,pensionarii cu pensii de până la 704 lei ori persoanele cu handicap în cazul în care ar fi primit măștile de la Ministerul Muncii, prin Poșta Română, cum s-a dorit inițial.

Oricum, întreg procesul este întârziat dată fiind obligativitatea portului măștilor în spații publice începând cu 15 mai, ca să nu mai vorbim despre un nou soi de “pomană electorală”. Este clar că cei mai săraci nu au cu ce să cumpere măști dar pensionarii cu 1000-1200 lei pe lună își permit asemenea lux? Apoi, de ce neapărat 50 de măști pentru un “defavorizat”? Stă toată ziua bună ziua în spații publice închise? Stă la coadă, la ghișee, să-și plătească taxele și impozitele? Sau era musai ca acești 2,3 milioane de alegători să fie gâdilați , să nu le fie îngrădit accesul prin magazine. Și încă ceva: pentru cei care muncesc, cei care plătesc dări la stat, s-a gândit careva să asigure mășit? Pentru cei care muncesc pe minimul pe economie și fac naveta cu autobuzul sau trenul, s-au gândit domnii politicieni că patru – cinci lei pe zi, cât costă două măști , înseamnă pâinea familiei pe o zi? Cu siguranță nu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *