joi , 3 decembrie 2020
STIRI PE SCURT
Rata de infectare în Dâmbovița a scăzut la 3,27 la miePSD Dâmbovița:Pentru liberali, rolul prefectului este pur decorativ!„Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ – o campanie națională lansată de IGSU, E.ONAPIA:98% din fermierii dâmbovițeni au primit plățile în avansGrădiniță nouă pentru preșcolarii din Adânca, comuna Gura Ocniței.Rata de pozitivare se menține peste 32%! 1260 de pacienți în stare gravă, record de la începutul pandemieiPNL plătește scump erorile administrative!Banda de la Suceava, mai periculoasă decât coronavirusulIonuț Vulpescu, PSD:”Miza alegerilor parlamentare este gestionarea crizelor – medicală, economică și socială COS Târgoviște ar putea relua producția în prima parte a anului viitorProgramul de guvernare „Mişcăm România”- 200 de proiecte și măsuri pentru ca România să avanseze economic, soOana Vlăducă, PRO România: Școala trebuie să reînceapă imediat!Bărbatul evadat pe 7 noiembrie, a fost prins în Gara de NordDSP Dâmbovița-Campanie de informare sub sloganul „Solidaritate și reponsabilitate comună”Și podul de la Teiș se apropie de finalizare.Virgil Guran, mesaj de Ziua Națională a RomânieiTârgoviște: Au fost aprinse bradul și decorațiunile luminoase de CrăciunCornel Ștefan, președinte CJD:”Să acționăm ca o națiune demnă și puternică, să ne respectăm trecutul și prConstantin Ana, primarul Orașului Pucioasa:”Trăim vremuri complicate!”La mulți ani, România! La mulți ani, Români! La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, Târgovișteni!
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Fuziunea întru ciolan

Fuziunea întru ciolan

Dincolo de înscrierea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Generală și propria estimare,  am spune și golănească, vizavi de scorul de 30% cu care se laudă, evenimentul politic al sfârșitului de săptămână a fost congresul comun de fuziune a USR cu PLUS. ​Adică avem un soi de cântec de lebădă al PMP, cu multe variațiuni pe tema  dosarului privind colaborarea fostului președinte cu poliția politică în timpul regimului comunist, și un pas nou, poate cel mai apăsat de până acum, în ce privește cimentarea celei de a treia forțe politice din România.

Lăsându-l pe Băsescu și procentele sale fantasmagorice, amintim că USR și PLUS au decis, într-un congres comun fuziunea celor două partide. Au votat în favoarea acestei decizii  aproape 85% dintre delegați, în vreme ce 12,5% au fost împotrivă, iar 2,8% s-au abținut. Noua formațiune se va numi USR și va fi condusă până la congresul de alegeri  de co-președinții Dan Barna și Dacian Cioloș. Rezultatul votului îi mulțumește în mod evident pe liderii conștienți că au scăpat de eternele frecușuri privind paritatea funcțiilor ori distribuirea locurilor pe liste. De aici și declarația lui Dan Barna, cu privire la acest  “rezultat istoric și un pas istoric pentru ce va însemna USR-PLUS” și completarea lui Cioloș, în sensul că fuziunea  “va însemna să depășim egoismul, individualismul atunci când e nevoie să lucrăm împreună.”

Mai trebuie spus că reprezentanții USR și PLUS, reuniți în congrese separate, au votat, tot sâmbătă, pentru fuziunea celor două formațiuni, scorurile fiind însă ușor diferite. În tabăra condusă de Dan Barna, 76% au fost pentru și 17% împotrivă, iar colegii  lui Cioloș au votat 83,4% pentru și 15% împotrivă.
Adică sunt destui cei care au realizat că e tot un soi de întovărășire pe ciolan, că doar nu este nimeni atât de naiv să mai creadă că face careva politică să fericească poporul cu sila și dezinteresat pe deasupra…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *