joi , 3 decembrie 2020
STIRI PE SCURT
Rata de infectare în Dâmbovița a scăzut la 3,27 la miePSD Dâmbovița:Pentru liberali, rolul prefectului este pur decorativ!„Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ – o campanie națională lansată de IGSU, E.ONAPIA:98% din fermierii dâmbovițeni au primit plățile în avansGrădiniță nouă pentru preșcolarii din Adânca, comuna Gura Ocniței.Rata de pozitivare se menține peste 32%! 1260 de pacienți în stare gravă, record de la începutul pandemieiPNL plătește scump erorile administrative!Banda de la Suceava, mai periculoasă decât coronavirusulIonuț Vulpescu, PSD:”Miza alegerilor parlamentare este gestionarea crizelor – medicală, economică și socială COS Târgoviște ar putea relua producția în prima parte a anului viitorProgramul de guvernare „Mişcăm România”- 200 de proiecte și măsuri pentru ca România să avanseze economic, soOana Vlăducă, PRO România: Școala trebuie să reînceapă imediat!Bărbatul evadat pe 7 noiembrie, a fost prins în Gara de NordDSP Dâmbovița-Campanie de informare sub sloganul „Solidaritate și reponsabilitate comună”Și podul de la Teiș se apropie de finalizare.Virgil Guran, mesaj de Ziua Națională a RomânieiTârgoviște: Au fost aprinse bradul și decorațiunile luminoase de CrăciunCornel Ștefan, președinte CJD:”Să acționăm ca o națiune demnă și puternică, să ne respectăm trecutul și prConstantin Ana, primarul Orașului Pucioasa:”Trăim vremuri complicate!”La mulți ani, România! La mulți ani, Români! La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, Târgovișteni!
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Ce trebuie să știe titularii pensiilor calculate în funcție de vechime și contributivitate ?!

Ce trebuie să știe titularii pensiilor calculate în funcție de vechime și contributivitate ?!

Anume că, în vreme ce guvernul a anunțat majorarea pensiilor “de rând” cu 14%, începând din septembrie, INS a calculat că statul român a cheltuit 4,5 miliarde de lei, numai  în primele șase luni din 2020, cu pensiile speciale. Fiind incluse aici toate pensile calculate pe alte criterii principale decât acela al contributivității.

Potrivit informațiilor furnizate, în primele șase luni din 2020 s-a cheltuit cu 4,5% mai mult cu pensiile speciale decât în perioada similară din 2019, în iunie 2020 fiind 155.000 de beneficiari de pensii speciale.

Din aceste pensii speciale, peste 9.500 de civili – magistrați, grefieri, diplomați, personal aeronautic civil sau funcționari parlamentari – au încasat, în primele șase luni din 2020, 563 de milioane de lei, în creștere cu aproape 9% față de perioada similară din 2019.

În ceea ce privește pensiile militarilor din Ministerul de Interne și cel al Apărării, sunt 145.000 de beneficiari, iar suma totală încasată în primele șase luni este de 3,93 miliarde de lei.

Casa de pensii a SRI a avut plăți, în primul semestru, de 338 de milioane de lei către 10.500 de beneficiari. Pensia medie plătită de SRI este de 5.385 de lei pe lună, mai arată.

Calcule simple arată că, în cazul pensiilor speciale pentru civili, media este de 9877 lei pe lună, iar la militari și polițiști de 4517 lei pe lună, adică de trei ori și jumătate mai mare decât pensia medie la nivel național, după majorarea cu 14%. Ca să nu mai vorbim de vârsta de pensionare, care este cu 15 ani mai mică în cazul “specialilor”. Asta să fie oare echitatea socială de care vorbesc politicienii până fac spume la gură ori de câte ori se apropie alegerile???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *