joi , 3 decembrie 2020
STIRI PE SCURT
Rata de infectare în Dâmbovița a scăzut la 3,27 la miePSD Dâmbovița:Pentru liberali, rolul prefectului este pur decorativ!„Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ – o campanie națională lansată de IGSU, E.ONAPIA:98% din fermierii dâmbovițeni au primit plățile în avansGrădiniță nouă pentru preșcolarii din Adânca, comuna Gura Ocniței.Rata de pozitivare se menține peste 32%! 1260 de pacienți în stare gravă, record de la începutul pandemieiPNL plătește scump erorile administrative!Banda de la Suceava, mai periculoasă decât coronavirusulIonuț Vulpescu, PSD:”Miza alegerilor parlamentare este gestionarea crizelor – medicală, economică și socială COS Târgoviște ar putea relua producția în prima parte a anului viitorProgramul de guvernare „Mişcăm România”- 200 de proiecte și măsuri pentru ca România să avanseze economic, soOana Vlăducă, PRO România: Școala trebuie să reînceapă imediat!Bărbatul evadat pe 7 noiembrie, a fost prins în Gara de NordDSP Dâmbovița-Campanie de informare sub sloganul „Solidaritate și reponsabilitate comună”Și podul de la Teiș se apropie de finalizare.Virgil Guran, mesaj de Ziua Națională a RomânieiTârgoviște: Au fost aprinse bradul și decorațiunile luminoase de CrăciunCornel Ștefan, președinte CJD:”Să acționăm ca o națiune demnă și puternică, să ne respectăm trecutul și prConstantin Ana, primarul Orașului Pucioasa:”Trăim vremuri complicate!”La mulți ani, România! La mulți ani, Români! La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, Târgovișteni!
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Congres PSD de pandemie: gata cu CEx-urile, urmează CNP-urile

Congres PSD de pandemie: gata cu CEx-urile, urmează CNP-urile

Din punct de vedere mediatic, congresul “hibrid” al Partidului Social Democrat, cu participare și în sistem clasic dar preponderent online, a fost ținut aproape pe șest. S-a vorbit puțin în presă de acest eveniment care, cu toată pandemia, a avut o amploare redusă, atipică pentru cel mai mare partid din România, a cărui forță stă tocmai în mulțime. Din câte s-a spus, au fost cam 300 de membri de vază la Palatul Parlamentului și în jur de 1500 în cele 39 de centre de vot organizate în țară. Cum spuneam, cifre modeste comparativ cu congresele anterioare. Evenimentul, prea puțin animat, a fost prefațat și de un incident din cale afară de urât, vorbind aici de ieșirea golănească a purtătorului de cuvânt suspendat, infatuatul Lucian Romașcanu, care n-a avut altă replică decât “o p… în cur”  pentru jurnaliști. Tot la acest capitol, menționăm scremetele ilogice ale discotecarului Orlando Teodorovici, revoltat, firește, că a fost sărit din schemă.

Cum alegerea lui Marcel Ciolacu și a echipei pe care a negociat-o cu centrele de putere locală s-a făcut fără emoții, în absența oricărei potențiale amenințări, o să aruncăm o privire spre câteva dintre discursurile noilor șefi aleși ai partidului:”România- a spus Marcel Ciolacu- are nevoie de PSD, are nevoie de o stângă puternică.” Suntem perfect de acord: este nevoie de o stângă politică dar structurată pe principii moderne, nu retrogradă, ținută în viață de baronii locali. De acord și că  “PSD va continua să-i apere pe bunicii noștrii, pe cei vulnerabili, pe tinerii aflați la început de drum”, dar la fel de hotărât să-i apere și  pe cei care își rup oasele pentru a-și întreține familiile și  a plăti dările la stat. Nu trebuie să rămână cu eticheta de partid al bugetarilor, pensionarilor și asistaților social!

Într-un discurs în ton ușor pesimist, candidatul  la șefia Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat  că PSD a trecut printr-o criză, a pierdut jumătate din electoratul pe care îl avea, în trei ani de zile, iar acesta este „congresul ultimei şanse. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar patru ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri.” Adică , spune ideologul partidului, un scor slab la următoarele alegeri ar genera un uriaș disconfort iar Marcel Ciolacu ar putea avea soarta predecesorilor săi în funcție.

În fine, Sorin Grindeanu, fost premier și mare șef la ANCOM, pe 12000 de euro pe lună, n-a putut decât să repete ce alții spuseseră déjà:”Congresul de astăzi va însemna un nou început pentru Partidul Social Democrat, cel mai important partid din România.”

Reținem și declarația imediat după vot, a președintelui ales Marcel Ciolacu :”Mă simt împlinit, în visul meu şi al domnului Stănescu, că astăzi am reuşit să facem cea mai performantă echipă în acest moment în PSD.” Dacă are dreptate și  ce va urma, deocamdată nu știm. Știm însă că s-a modificat statutul PSD iar Comitetul Executiv Național se va numi  de acum înainte Comitetul Național Politic!

Echipa propusă și aleasă odată cu Marcel Ciolacu:

 • Sorin Grindeanu – prim-vicepreşedinte
 • Gabriela Firea – prim-vicepreşedinte
 • Vasile Dîncu – președinte al Consiliului Național

Vicepreşedinţi pe domenii:

 • 1. Lia Olguţa Vasilescu – social
 • 2. Gabriel Zetea – infrastructură
 • 3. Doina Fedorovici – administraţie
 • 4. Mihai Tudose – economie

Vicepreşedinţi regionali:

 • 1. Claudiu Manda
 • 2. Titus Corlăţean
 • 3. Daniel Băluţă
 • 4. Ionut Pucheanu
 • 5. Radu Moldovan
 • 6. Laurenţiu Nistor
 • 7. Vasile Gliga
 • 8. Dragoş Benea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *