joi , 3 decembrie 2020
STIRI PE SCURT
Tenorul Florin Georgescu este noul director al Centrului Județean de CulturăAccident rutier cu trei victime pe DN-72, la Lucieni201 locuri de muncă disponibile la nivel județeanCornel Ștefan, președinte CJ Dâmbovița:”Cultura va deveni un motor de dezvoltare a județului”Rata de infectare în Dâmbovița a scăzut la 3,27 la miePSD Dâmbovița:Pentru liberali, rolul prefectului este pur decorativ!„Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ – o campanie națională lansată de IGSU, E.ONAPIA:98% din fermierii dâmbovițeni au primit plățile în avansGrădiniță nouă pentru preșcolarii din Adânca, comuna Gura Ocniței.Rata de pozitivare se menține peste 32%! 1260 de pacienți în stare gravă, record de la începutul pandemieiPNL plătește scump erorile administrative!Banda de la Suceava, mai periculoasă decât coronavirusulIonuț Vulpescu, PSD:”Miza alegerilor parlamentare este gestionarea crizelor – medicală, economică și socială COS Târgoviște ar putea relua producția în prima parte a anului viitorProgramul de guvernare „Mişcăm România”- 200 de proiecte și măsuri pentru ca România să avanseze economic, soOana Vlăducă, PRO România: Școala trebuie să reînceapă imediat!Bărbatul evadat pe 7 noiembrie, a fost prins în Gara de NordDSP Dâmbovița-Campanie de informare sub sloganul „Solidaritate și reponsabilitate comună”Și podul de la Teiș se apropie de finalizare.Virgil Guran, mesaj de Ziua Națională a României
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Liber la angajări, la stat, evident…

Liber la angajări, la stat, evident…

Deputații au adoptat, cu 234 voturi “pentru”, o abținere și un vot “împotrivă”,  proiectul de lege care stiplulează că, pe durata stării de alertă, se vor putea desfăşura concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante. S-a dat practic undă verde la  angajări în învăţământ, sănătate, sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională dar și în Parlament şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. Adică exact acolo unde sunt posturi foarte bine plătite în raport cu sectorul privat și unde, de regulă, ajung doar piloșii! N-am înțeles în ruptul capului de ce trebuie musai angajări la Parlament, unde colcăie paraziții, ori la agenția amintită, unde se bat pe posturi sinecuriștii!

Teoretic, pe durata stării de alertă se vor desfăşura şi concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, didactice auxiliare. Angajări se vor putea face și  la autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene şi instituţiile din subordinea sau coordonarea acestora, la Inspecţia Judiciară și în  structurile cu sau fără personalitate juridică, care derulează programe cu finanţare din fonduri nerambursabile, europene şi naţionale, precum şi pentru posturile vacante de asistenţi medicali comunitari, asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ.

În realitate însă, urmează un adevărat festin în materie de pile, proptele și trucat concursuri. Nu negăm că este nevoie de personal suplimentar în unele domenii, pe primul plan fiind Sănătatea. Condițiile din acest debut de an școlar reclamă, de asemenea, o suplimentare a numărului cadre didactice. În rest despre ce vorbim? Nu sunt oare destui trepăduși prin primării și consilii județene? Nu sunt destui tăietori de frunză în puzderia de organism în care nu se exersează decât statul la stat? Nu mai este valabilă aici sintagma “nu sunt bani”? Adică tocmai acum, când nu s-au găsit bani suficienți pentru debutul anului școlar în siguranță, pentru pensii și  alocații , e momentul să fie iarăși umflat aparatul bugetar? Chiar nu se putea face puțină ordine și puși la muncă puturoșii , amantele și beizadelele ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *