joi , 3 decembrie 2020
STIRI PE SCURT
Tenorul Florin Georgescu este noul director al Centrului Județean de CulturăAccident rutier cu trei victime pe DN-72, la Lucieni201 locuri de muncă disponibile la nivel județeanCornel Ștefan, președinte CJ Dâmbovița:”Cultura va deveni un motor de dezvoltare a județului”Rata de infectare în Dâmbovița a scăzut la 3,27 la miePSD Dâmbovița:Pentru liberali, rolul prefectului este pur decorativ!„Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ – o campanie națională lansată de IGSU, E.ONAPIA:98% din fermierii dâmbovițeni au primit plățile în avansGrădiniță nouă pentru preșcolarii din Adânca, comuna Gura Ocniței.Rata de pozitivare se menține peste 32%! 1260 de pacienți în stare gravă, record de la începutul pandemieiPNL plătește scump erorile administrative!Banda de la Suceava, mai periculoasă decât coronavirusulIonuț Vulpescu, PSD:”Miza alegerilor parlamentare este gestionarea crizelor – medicală, economică și socială COS Târgoviște ar putea relua producția în prima parte a anului viitorProgramul de guvernare „Mişcăm România”- 200 de proiecte și măsuri pentru ca România să avanseze economic, soOana Vlăducă, PRO România: Școala trebuie să reînceapă imediat!Bărbatul evadat pe 7 noiembrie, a fost prins în Gara de NordDSP Dâmbovița-Campanie de informare sub sloganul „Solidaritate și reponsabilitate comună”Și podul de la Teiș se apropie de finalizare.Virgil Guran, mesaj de Ziua Națională a României
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Ministrul a fost în inspecție, deci școala poate începe…

Ministrul a fost în inspecție, deci școala poate începe…

Într-un scenariu de uluitor prost gust, Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut, duminică dimineață, un ultim tur prin unități de învățământ, la final  afirmând că le-a cerut autorităților locale să verifice scenariile propuse de conducerile școlilor și să dispună revizuirea acestora dacă este cazul. Prin droaia de reportofoane, Anisie  a transmis din nou părinților că trebuie să fie ”încrezători” și că îi va primi luni pe elevi ”cu zâmbetul pe buze”. Cine oare, că doar nu va sta personal la poarta școlii. Trecând peste regia ieftină -”au șervețele, este asigurată distanțarea socială, în fiecare sală sunt camere de luat vederi”- cel mai criticat ministru a omis un amănunt esențial. Anume că a vizitat școli din București, unde este și wi-fi, și apă curentă și sunt bani suficienți pentru dezinfectanți. Ia să fi mers la Dâlga ori la Cucuteni, spre exemplu, unde nici vorbă de apă, Internet ori tablete! Ce-ar fi zis oare șefa peste Educație? Poate că este prea multă distanțare, la cât de puțini elevi au rămas, restul alegând naveta zilnică spre școli unde au șansa să învețe carte!

 Și mai că nuse  putea începe anul școlar fără o bâlbă și din zona de responsabilitate a ministrului Nelu Tătaru. După mai multe controverse s-a revenit asupra unui ordin inițial, astfel încât avizele epidemiologice  rămân  obligatorii, la începutul anului şcolar, doar pentru cei aflaţi la debutul unui ciclu de învăţământ. De asemenea, vor avea nevoie de adeverințe medicale și copiii care au boli cronice, iar aceste documente vor putea fi eliberate și în prima săptămână de școală. Și trebiue spus aici că medicii de familie au atenționat  din timp  că, în plină pandemie, aproape trei milioane de elevi și părinții lor ar urma să treacă prin cabinete într-un timp foarte scurt, pentru obținerea acestor avize – în cazul în care ar fi rămas obligatorii pentru toți elevii.

Ca o concluzie, inclusiv în momente cruciale, guvernul, în general cei care sunt la putere, rămân cantonați în zona acțiunilor de fațadă. Pentru că, în cazul de față, dacă acele avize chiar erau necesare, ar fi trebuit să rămână obligatorii. Dacă nu, la ce bun au mai fost prevăzute inițial ???  Avem apoi toleranța discutabilă, în sensul că documentele medicale , acolo unde  au rămas obligatorii, pot fi depuse în decurs de o săptămână. Păi ce facem în cazul copiilor care au diverse afecțiuni? Au liber să stea bine mersi, câteva zile lângă colegi???

În altă ordine de idei și revenind la d-na Anisie, n-am auzit o vorbă despre cele peste 450 de școli încă neracordate la rețele de apă, despre asigurarea cu manuale și alte materiale didactice, că doar e pandemie și nu se mai încurcă de orice fleac, nu-i așa???

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *