marți , 26 ianuarie 2021
Home / ACTUALITATE / Jandarmii montani sancționează faptele antisociale săvârșite în Munții Bucegi

Jandarmii montani sancționează faptele antisociale săvârșite în Munții Bucegi

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera au desfășurat mai multe acțiuni preventive, incidente faptelor săvârșite cu încălcarea prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfășurarea activităților de picnic, Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și OUG nr. 23 din 2008 prvind pescuitul și acvacultura.

Activitățile s-au desfășurat cu preponderență pe traseele montane din zonele Padina, Păstrăvărie, Turbărie, Blana, Bolboci și Șapte Izvoare.

În urma acestora au fost aplicate șase avertismente pentru parcarea autoturismelor în spații neamenajate; accesul oricărui autovehicul în fondul forestier național fără acordul scris al proprietarului sau administratorului, precum și două amenzi în valoare totală de 2.300 de lei pentru aprinderea focului în alte locuri decât cele special amenajate și pescuitul recreativ fără permis în habitatele piscicole naturale.

Totodată, în cele două  zile de weekend jandarmii montani au desfășurat și trei acțiuni informativ-preventive cu personalul din cadrul Administrației Parcului Natural Bucegi.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *