joi , 3 decembrie 2020
STIRI PE SCURT
Tenorul Florin Georgescu este noul director al Centrului Județean de CulturăAccident rutier cu trei victime pe DN-72, la Lucieni201 locuri de muncă disponibile la nivel județeanCornel Ștefan, președinte CJ Dâmbovița:”Cultura va deveni un motor de dezvoltare a județului”Rata de infectare în Dâmbovița a scăzut la 3,27 la miePSD Dâmbovița:Pentru liberali, rolul prefectului este pur decorativ!„Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ – o campanie națională lansată de IGSU, E.ONAPIA:98% din fermierii dâmbovițeni au primit plățile în avansGrădiniță nouă pentru preșcolarii din Adânca, comuna Gura Ocniței.Rata de pozitivare se menține peste 32%! 1260 de pacienți în stare gravă, record de la începutul pandemieiPNL plătește scump erorile administrative!Banda de la Suceava, mai periculoasă decât coronavirusulIonuț Vulpescu, PSD:”Miza alegerilor parlamentare este gestionarea crizelor – medicală, economică și socială COS Târgoviște ar putea relua producția în prima parte a anului viitorProgramul de guvernare „Mişcăm România”- 200 de proiecte și măsuri pentru ca România să avanseze economic, soOana Vlăducă, PRO România: Școala trebuie să reînceapă imediat!Bărbatul evadat pe 7 noiembrie, a fost prins în Gara de NordDSP Dâmbovița-Campanie de informare sub sloganul „Solidaritate și reponsabilitate comună”Și podul de la Teiș se apropie de finalizare.Virgil Guran, mesaj de Ziua Națională a României
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Gata cu școala, ne pregătim de alegeri !?

Gata cu școala, ne pregătim de alegeri !?

Nici nu s-au stins bine ecourile clopoțelului, atât de chinuit în prima zi de școală, că gândurile politicienilor s-au mutat exclusiv spre alegerile din 27 septembrie. Ne mai despart așadar mai puțin de două săptămâni de acest moment important pentru comunitățile locale, infinit mai important însă pentru indivizii avizi de putere, care văd în politică- în cazul de față pârghia de acces  spre administrația publică locală, modalitatea cea mai facilă de a se îmbogăți. Organizatorii sunt conștienți că alegerile locale  se vor desfășura în condiții mult mai dificile decât în  trecut, fapt confirmat  și prin setul de  măsuri aprobate de guvern, prin hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Pentru că toți stiu că va fi speculat orice incident potențial, sunt prevederi pe care unii le vor considera draconice, menite să țină anume segmente ale electoratului departe de urne. Astfel, într-o sală de vot nu vor avea voie să se afle, în același timp, mai mult de 5 alegători. De asemenea, nu pot intra oricum într-o sală de vot, ci doar după ce li se măsoară temperatura și după ce își dezinfectează mâinile. Alegătorul va fi instruit să își îndepărteze pentru scurt timp masca spre a fi identificat, la o distanță de minimum 1,5 m față de operatorul de calculator.

Ca o măsură discutabilă,  este permisă organizarea de mitinguri și demonstrații, însă cu un număr limită de 100 de persoane, care vor trebui să poarte mască, să-și dezinfecteze mâinile și să stea la o distanță de 1 metru de alte persoane. Foarte probabil , nu se va încurca nimeni cu așa ceva.

Pentru participanții la procesul electoral este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată perioada în care se află în secția și localul de vot. Și vorbim aici nu numai de alegători ci și de  membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidații, delegaţii acreditaţi, personalul de pază, personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor de votare, informaticieni, personalul centrelor operative de intervenție pentru remedierea disfuncționalităților Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal– SIMPV, membrii biroului electoral de circumscripţie ierarhic superior.

Între toți aceștia va fi obligatorie asigurarea distanțării fizice de minimum 1 metru .

Sunt obligatorii  dezinfecția periodică și după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanților la procesul electoral și  dezinfecţia sediilor secţiilor de votare.

 

Primarii vor răspunde de afişarea, în locuri vizibile, a regulilor de protecţie individuală, de distanțare fizică, de igienă și de acces în sediul secţiei de votare şi în localul de vot dar și de  stabilirea unor circuite separate de intrare şi de ieșire în sediul secţiei de votare şi în localul de vot, precum şi marcarea corespunzătoare a acestora cu indicatoare. Tot în sarcina primarilor va fi asigurarea termometrelor non-contact și a unor consumabile, ceea ce va stârni noi dispute. Cam astea sunt, în mare regulile aprobate, rămâne de văzut și în ce măsură vor fi aplicate și vor da rezultatele scontate.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *