joi , 3 decembrie 2020
STIRI PE SCURT
Rata de infectare în Dâmbovița a scăzut la 3,27 la miePSD Dâmbovița:Pentru liberali, rolul prefectului este pur decorativ!„Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ – o campanie națională lansată de IGSU, E.ONAPIA:98% din fermierii dâmbovițeni au primit plățile în avansGrădiniță nouă pentru preșcolarii din Adânca, comuna Gura Ocniței.Rata de pozitivare se menține peste 32%! 1260 de pacienți în stare gravă, record de la începutul pandemieiPNL plătește scump erorile administrative!Banda de la Suceava, mai periculoasă decât coronavirusulIonuț Vulpescu, PSD:”Miza alegerilor parlamentare este gestionarea crizelor – medicală, economică și socială COS Târgoviște ar putea relua producția în prima parte a anului viitorProgramul de guvernare „Mişcăm România”- 200 de proiecte și măsuri pentru ca România să avanseze economic, soOana Vlăducă, PRO România: Școala trebuie să reînceapă imediat!Bărbatul evadat pe 7 noiembrie, a fost prins în Gara de NordDSP Dâmbovița-Campanie de informare sub sloganul „Solidaritate și reponsabilitate comună”Și podul de la Teiș se apropie de finalizare.Virgil Guran, mesaj de Ziua Națională a RomânieiTârgoviște: Au fost aprinse bradul și decorațiunile luminoase de CrăciunCornel Ștefan, președinte CJD:”Să acționăm ca o națiune demnă și puternică, să ne respectăm trecutul și prConstantin Ana, primarul Orașului Pucioasa:”Trăim vremuri complicate!”La mulți ani, România! La mulți ani, Români! La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, Târgovișteni!
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Au votat cu gândul la viitor!?

Au votat cu gândul la viitor!?

Fideli unei axiome importate de dincolo de ocean, anume că “alegătorii  votează cu gândul la viitor dar nu atât un candidat, cât împotriva celuilalt”, românii au avut și de această dată parte de surprize. Cu toată pandemia, oamenii au ieșit la vot asigurând o prezență mulțumitoare iar  despre scrutinul local de duminică  analiștii pot spune că a avut din toate ingredientele.

Așadar, alegerile locale 2020 au produs mai multe mutații pe care puțini le-ar fi anticipat , reflectate în rezultate neașteptate, începând chiar cu inima țării. La București au fost rezultate neașteptate, dar și în țară – și vorbim aici despre  victoriile USR de la Timișoara, Brașov și Bacău sau detronarea baronului Oprișan de la șefia CJ Vrancea.

Trecând la picanterii, doi candidaţi din comuna Orţişoara , judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie organizat un al doilea tur de scrutin.  În comuna Cârța, Județul Sibiu, și la Movilița de Vrancea, Partidul Național Liberal a câștigat alegerile pentru funcția de primar  la o diferență de un singur vot, buletinele fiind numărate de mai multe ori pentru a se confirma că nu există nicio greșeală. La Beiuș, șomerul care a candidat independent şi nu a promis nimic, care a avut numai zece afişe electorale în care a pozat în trening, a obținut suficiente voturi pentru a ocupa un loc în consiliul local.

Trecând în alt registru, cu valențe sumbre, spunem că un nefericit a murit la trei ore după ce a aflat că a obținut al treilea mandat de primar. I-a cedat inima și medicii n-au mai putut face nimic pentru el…

De departe însă, situația cea mai controversată a fost consemnată la Deveselu, unde alegerile au fost câștigate, cu aproape 64%, de primarul Ion Aliman, decedat acum 14 zile. Aproape la fel de șocantă este explicația viceprimarului,care  spune că și el a votat cu defunctul și că nu i se pare deloc bizară această situație. Nu avem de unde ști ce gândesc soldații americani cantonați pe raza comunei vizavi de această poveste ori dacă ar înghiți explicația cretin a vicelui: “Dânsul a rămas pe buletinul de vot și avea dreptul de a fi ales. E o situație legală, pe care lumea a înțeles-o.” Farsa a continuat duminică noaptea, după “victorie”, când viceprimarul direct interesat și câțiva alegători au mers să aprindă lumânări la mormânt.  Interesant de știut ar fi dacă oamenii conștientizează că au fost manipulați, pentru că cineva a avut interesul să fie organizate alegeri parțiale, pentru că, punând ștampila pe numele unui ins îngropat de o săptămână, numai cu gândul la viitorul lor și-al copiilor n-au votat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *