marți , 19 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Inconștiență: Tot mai mulți indivizi sunt prinși fără permis ori băuți la volanDSP a organizat echipe mobile pentru vaccinarea personalului și asistaților din 34 de centre rezidențiale pentru vârDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare a scăzut la 1,48 la mie. Județul reintră în “scenariuApel la punctualitate: Cetățenii înscriși pentru vaccinare sunt rugați să respecte programareaZeci de sancțiuni aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitarăLa Spitalul Moreni, corturile pentru triajul pacienților suspecți de COVID-19 au fost înlocuite cu containere încălCriza coronavirus: 1509 cazuri la aproape 9000 de teste! Rata de pozitivare rămâne peste 15%!Acoperișul unei case din Priseaca a fost mistuit de flăcăriAccident cu trei persoane rănite, la NisipuriPetrecere de majorat, cu 44 de invitați, oprită cu “mascații”Târgoviște: Cinematograful “Independența” va fi gata în februarie“Vizionarul” ministru Drulă, de la drumuri, condamnă Dâmbovița la izolareA fost redeschis DJ 713 Cuibu Dorului- DichiuDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare calculată vineri la 1,76 la mieCinci autovehicule implicate într-un carambol, la MăguraCarmen Holban, deputat PSD: Nicio deosebire între liberalii de astăzi și cei criticați de Eminescu acum aproape un Criza coronavirus: Rata de pozitivare scade spre 10%Astăzi încep programările pentru etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva COVID-19Cele mai multe dintre școli vor fi redeschise pe 8 februarieApartament distrus de explozie la Găești
Home / INFO NAȚIONAL / Marcel Ciolacu face “curățenia de toamnă”

Marcel Ciolacu face “curățenia de toamnă”

După toate aparențele mulțumită de rezultatul alegerilor, conducerea PNL a aprobat  protocolul de colaborare în plan local cu PMP, partid care, să nu uităm, înaintea alegerilor a fost exclus din alianța dreptei pentru București. Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău  a găsit de cuviință  să explice că   “PMP se află la guvernare alături de PNL, facem parte din aceeaşi familie politică – Partidul Popular European – şi am luat decizia ca în consiliile locale, consiliile judeţene să avem un protocol de colaborare.”
Și în vreme ce liberalii parafau alianțe, la PSD erau  așteapte căderi de capete , vizați fiind anumiți lideri ai organizațiilor  care au obținut rezultate slabe la alegerile locale. Ba unii analiști politici au vorbit despre ocazia pe care Marcel Ciolacu o aștepta de mai multă vreme, pentru a scăpa de liderii incomozi care l-au contestat în interiorul partidului.

Mazilirea s-a făcut lunea trecută, când conducerea PSD a tras pe linie moartă trei baroni care au avut un cuvânt greu de spus în partid. Fără prea multe înflorituri,  Marian Oprișan și Viorica Dăncilă au fost înlocuiți din funcțiile de președinți de organizații iar Niculae Bădălău a demisionat de la șefia  PSD Giurgiu. De remarcat că Oprișan a fost demis prin vot și  tot prin vot s-a decis înlocuirea Vioricăi Dăncilă de la șefia organizației de femei a PSD, interimatul urmând să fie asigurat de Doina Feodorovici.

Mai șmecher, Niculae Bădălau a demisionat de la șefia PSD Giurgiu. Ne amintim că a fost numit vicepreședinte la Autoritatea de Audit din cadrul Curții de Conturi, de unde saltă pe puțin suta de mii de euro pe an, plus că locul său de președinte a fost ocupat de finul Marian Mina.

Și se pare că situația este departe de a se fi liniștit: perdanții au șanse mici să se consoleze cu câte un loc în viitorul parlament, cum au plănuit unii dintre ei.Ca dovadă  intenția lui Marcel Ciolacu , de a introduce  reguli și criterii stricte pentru lista PSD la alegerile parlamentare, știut fiind că locurile eligibile vor fi mult prea puține în raport cu pretendenții.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *