joi , 3 decembrie 2020
STIRI PE SCURT
Rata de infectare în Dâmbovița a scăzut la 3,27 la miePSD Dâmbovița:Pentru liberali, rolul prefectului este pur decorativ!„Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ – o campanie națională lansată de IGSU, E.ONAPIA:98% din fermierii dâmbovițeni au primit plățile în avansGrădiniță nouă pentru preșcolarii din Adânca, comuna Gura Ocniței.Rata de pozitivare se menține peste 32%! 1260 de pacienți în stare gravă, record de la începutul pandemieiPNL plătește scump erorile administrative!Banda de la Suceava, mai periculoasă decât coronavirusulIonuț Vulpescu, PSD:”Miza alegerilor parlamentare este gestionarea crizelor – medicală, economică și socială COS Târgoviște ar putea relua producția în prima parte a anului viitorProgramul de guvernare „Mişcăm România”- 200 de proiecte și măsuri pentru ca România să avanseze economic, soOana Vlăducă, PRO România: Școala trebuie să reînceapă imediat!Bărbatul evadat pe 7 noiembrie, a fost prins în Gara de NordDSP Dâmbovița-Campanie de informare sub sloganul „Solidaritate și reponsabilitate comună”Și podul de la Teiș se apropie de finalizare.Virgil Guran, mesaj de Ziua Națională a RomânieiTârgoviște: Au fost aprinse bradul și decorațiunile luminoase de CrăciunCornel Ștefan, președinte CJD:”Să acționăm ca o națiune demnă și puternică, să ne respectăm trecutul și prConstantin Ana, primarul Orașului Pucioasa:”Trăim vremuri complicate!”La mulți ani, România! La mulți ani, Români! La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, Târgovișteni!
Home / CULTURĂ / CRIZANTEMA DE AUR – EDIȚIA 2020 SE DESFĂȘOARĂ CU RESPECTAREA RESTRICȚIILOR IMPUSE PE FONDUL CRIZEI MEDICALE

CRIZANTEMA DE AUR – EDIȚIA 2020 SE DESFĂȘOARĂ CU RESPECTAREA RESTRICȚIILOR IMPUSE PE FONDUL CRIZEI MEDICALE

În perioada 23-24 octombrie 2020, se va desfăşura în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, cea de-a 53-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”, cel mai longeviv festival muzical din România, care se desfășoară neîntrerupt din anul 1968 la Târgoviște, cu scopul promovării Romanţei ca gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale.

Precizăm că organizatorii sunt preocupaţi de înscrierea Romanței în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, procedură care a fost iniţiată în anul 2016 și care se află și în prezent în atenţia Ministerului Culturii.

Organizatorii acestei ediţii sunt: Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Ministerul Culturii, cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova.

Evenimentul se desfăşoară la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte.

Concertele vor începe în fiecare seară la ora 18.00 și vor fi transmise integral în direct de ETNO TV, precum și de Radio România Antena Satelor (seara de sâmbătă).

Gala Laureaților: duminică, 25 octombrie 2020, ora 20.00, ETNO TV va difuza o emisiune dedicată decernării premiilor pentru laureaţii celor două secţiuni de concurs.

NOUTĂŢILE EDIŢIEI A 53-A ȘI EVENIMENTE ASOCIATE FESTIVALULUI

 • Programul Naţional de Concerte „Izvoare ale Romanței” – sub patronajul CNR UNESCO, eveniment asociat Festivalului Naţional „Crizantema de aur” 2020. Concertele se desfăşoară în zone istorice din România, în perioada 24 octombrie – 15 decembrie 2020. Programul este destinat promovării Romanţei – gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale – şi se desfăşoară în colaborare cu instituţii muzicale, centre judeţene de cultură, cu alte instituţii și organizaţii din România și cu participarea laureaţilor Festivalului

„Crizantema de aur”, alături de alţi mari interpreţi de romanţe din România;

 • Patrimoniul poetic al romanţei – omagiu adus poetului naţional Mihai Eminescu – 170 de ani de la naștere;
 • Omagiu corifeilor romanţei – eveniment realizat cu sprijinul Fundaţiei „Henry Mălineanu” cu scopul celebrării împlinirii a 100 de ani de la naşterea marelui compozitor Henry Mălineanu, precum şi omagierea creaţiei altor mari compozitori ai generaţiei sale, în contextul aniversării centenarului Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR).

SINTEZA PROGRAMULUI FESTIVALULUI „CRIZANTEMA DE AUR” – 23-24 octombrie 2020 –

 • Festivalul Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur”, ediţia a 53-a, va fi transmis integral în direct pe postul ETNO TV în perioada 23-24 octombrie 2020, în fiecare seară, începând cu ora 18.00., iar duminică, 25 octombrie a.c., ora 20.00, ETNO TV va difuza o emisiune dedicată decernării premiilor pentru laureaţii celor două secţiuni de concurs. Postul Radio România Antena Satelor va transmite în direct seara de sâmbătă, 24 octombrie 2020, începând cu ora 00.
 • Ediţia a 53-a a Festivalului „Crizantema de Aur” va fi structurată astfel:
 1. Concursul de Interpretare;
 2. Concursul de Creaţie;
 3. Evenimente asociate
 • Concursul de Interpretare: participă 13 concurenţi selecţionaţi în urma a 7 preselecţii regionale, realizate în perioada mai-iunie 2020, în România şi în Republica Moldova;
 • Concursul de Creaţie va îmbogăţi patrimoniul muzical naţional cu 14 romanţe în primă audiţie selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti în colaborare cu UCMR şi la Chişinău în colaborare cu UMM;
 • Acompaniază orchestrele    „Dor    românesc”    –    dirijor   Ștefan   Cigu    şi „Romanţa” – dirijor Lucian Vlădescu;
 • Juriul Concursului de Interpretare va fi format din interpreţi de romanţă şi din personalităţi ale vieţii muzicale din România.
 • Juriul Concursului de Creaţie va fi format din compozitori din România, desemnaţi de
 • Prezentatori: Alexandra Velniciuc şi Octavian

 

Co-producător: ETNO TV.

Parteneri media: Radio România; Revista „Actualitatea Muzicală” a UCMR; UZPR.

Scenografia: Bogdan Dobre

Direcţia artistică: Alina Mavrodin Vasiliu, directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *