joi , 3 decembrie 2020
STIRI PE SCURT
Rata de infectare în Dâmbovița a scăzut la 3,27 la miePSD Dâmbovița:Pentru liberali, rolul prefectului este pur decorativ!„Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ – o campanie națională lansată de IGSU, E.ONAPIA:98% din fermierii dâmbovițeni au primit plățile în avansGrădiniță nouă pentru preșcolarii din Adânca, comuna Gura Ocniței.Rata de pozitivare se menține peste 32%! 1260 de pacienți în stare gravă, record de la începutul pandemieiPNL plătește scump erorile administrative!Banda de la Suceava, mai periculoasă decât coronavirusulIonuț Vulpescu, PSD:”Miza alegerilor parlamentare este gestionarea crizelor – medicală, economică și socială COS Târgoviște ar putea relua producția în prima parte a anului viitorProgramul de guvernare „Mişcăm România”- 200 de proiecte și măsuri pentru ca România să avanseze economic, soOana Vlăducă, PRO România: Școala trebuie să reînceapă imediat!Bărbatul evadat pe 7 noiembrie, a fost prins în Gara de NordDSP Dâmbovița-Campanie de informare sub sloganul „Solidaritate și reponsabilitate comună”Și podul de la Teiș se apropie de finalizare.Virgil Guran, mesaj de Ziua Națională a RomânieiTârgoviște: Au fost aprinse bradul și decorațiunile luminoase de CrăciunCornel Ștefan, președinte CJD:”Să acționăm ca o națiune demnă și puternică, să ne respectăm trecutul și prConstantin Ana, primarul Orașului Pucioasa:”Trăim vremuri complicate!”La mulți ani, România! La mulți ani, Români! La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, Târgovișteni!
Home / ACTUALITATE / Primele zile cu vreme rea, primele probleme:Turiști rătăciți în munții Bucegi

Primele zile cu vreme rea, primele probleme:Turiști rătăciți în munții Bucegi

Duminică, 18 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic, jandarmii de la Postul Montan Peștera și salvamontiștii au intervenit pe un traseu turistic din  munții Bucegi, în sprijinul unor tineri.

Turiștii se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Bolboci-Șaua Strungă-Padina. La un moment dat, în zona Strunga Mică,din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, respectiv ceață densă,cei doi nu au mai observat marcajul de pe traseu și s-au rătăcit, solicitând astfel ajutorul salvatorilor montani.

Ajunsi în zonă, jandarmii de la Postul Montan Peștera și salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița i-au condus pe tinerii în vârstă de 23, respectiv 25 de ani, în condiții de siguranță până la un loc de cazare din zona Bolboci. Cei doi bucureșteni nu au necesitat îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *