marți , 19 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Inconștiență: Tot mai mulți indivizi sunt prinși fără permis ori băuți la volanDSP a organizat echipe mobile pentru vaccinarea personalului și asistaților din 34 de centre rezidențiale pentru vârDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare a scăzut la 1,48 la mie. Județul reintră în “scenariuApel la punctualitate: Cetățenii înscriși pentru vaccinare sunt rugați să respecte programareaZeci de sancțiuni aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitarăLa Spitalul Moreni, corturile pentru triajul pacienților suspecți de COVID-19 au fost înlocuite cu containere încălCriza coronavirus: 1509 cazuri la aproape 9000 de teste! Rata de pozitivare rămâne peste 15%!Acoperișul unei case din Priseaca a fost mistuit de flăcăriAccident cu trei persoane rănite, la NisipuriPetrecere de majorat, cu 44 de invitați, oprită cu “mascații”Târgoviște: Cinematograful “Independența” va fi gata în februarie“Vizionarul” ministru Drulă, de la drumuri, condamnă Dâmbovița la izolareA fost redeschis DJ 713 Cuibu Dorului- DichiuDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare calculată vineri la 1,76 la mieCinci autovehicule implicate într-un carambol, la MăguraCarmen Holban, deputat PSD: Nicio deosebire între liberalii de astăzi și cei criticați de Eminescu acum aproape un Criza coronavirus: Rata de pozitivare scade spre 10%Astăzi încep programările pentru etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva COVID-19Cele mai multe dintre școli vor fi redeschise pe 8 februarieApartament distrus de explozie la Găești
Home / INFO NAȚIONAL / Încă o poliție în pandemie, a animalelor

Încă o poliție în pandemie, a animalelor

Fără a fi malițioși, remarcăm printre prioritățile puterii executive, la 4-5000 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 confirmate zilnic și spitalele în incapacitate de a prelua noi pacienți, înființarea unei noi instituții bugetare. Așadar, guvernul a aprobat,  prin ordonanță de urgență, înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care va avea structuri în toate judeţele și va funcţiona cu 488 de angajaţi, plus 88 de medici veterinari. Cifrele au fost avansate chiar de  ministrul de Interne, Marcel Vela, care a adăugat că, în următoarele 60 de zile, cât este termenul de implementare- organizarea concursurilor și angajare, Poliția Animalelor  va fi operaţională. Cu toată criza economică, a fost aprobat  proiectul de investiţii , inclusiv achiziția de  autoutilitare , astfel încât noua structură  să fie dotată “la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, cum  a mai spus  același ministrul Vela.

Potrivit ordonanței, polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără a avea mandat de la judecător, dacă constată că un animal este în pericol și să confiște  animalele maltratate.

Am condamnat permanent actele de agresiune comise de niște dezaxați, rănirea sau schingiuirea animalelor. Asta nu ne oprește însă de la un comentariu asupra oportunității acestui demers. Și vorbim în primul rând de latura financiară , pentru că lucrurile nu sunt deloc simple. Poliția Animalelor va avea nevoie de sedii, de consumabile și alte dotări, ceea ce presupune un efort material serios. Plus salariile care nu vor fi deloc mici. Nu comentăm despre concursurile organizate pentru ocuparea posturilor dar se poate anticipa ușor cum va fi.

Una peste alta, cu o cheltuială substanțială, ne vom pricopsi cu o nouă structură, ai căror salariați vor sta probabil pe Facebook și vor aștepta să fie “sesizați” că vreun psihopat chinuie un câine ori altul dă calului bătaie în loc de grăunțe. Odată sesizați, se vor năpusti cu girofarul și sirena pornite să facă ce ? Să taie o amendă (care foarte probabil nu va fi plătită în veci) și să confiște un animal pentru care nu există loc în puținele adăposturi?  Oricum , problema este mult mai complicată și este greu de crezut că cei 500 de “polițiști ai animalelor” își vor dovedi utilitatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *