marți , 19 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Inconștiență: Tot mai mulți indivizi sunt prinși fără permis ori băuți la volanDSP a organizat echipe mobile pentru vaccinarea personalului și asistaților din 34 de centre rezidențiale pentru vârDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare a scăzut la 1,48 la mie. Județul reintră în “scenariuApel la punctualitate: Cetățenii înscriși pentru vaccinare sunt rugați să respecte programareaZeci de sancțiuni aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitarăLa Spitalul Moreni, corturile pentru triajul pacienților suspecți de COVID-19 au fost înlocuite cu containere încălCriza coronavirus: 1509 cazuri la aproape 9000 de teste! Rata de pozitivare rămâne peste 15%!Acoperișul unei case din Priseaca a fost mistuit de flăcăriAccident cu trei persoane rănite, la NisipuriPetrecere de majorat, cu 44 de invitați, oprită cu “mascații”Târgoviște: Cinematograful “Independența” va fi gata în februarie“Vizionarul” ministru Drulă, de la drumuri, condamnă Dâmbovița la izolareA fost redeschis DJ 713 Cuibu Dorului- DichiuDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare calculată vineri la 1,76 la mieCinci autovehicule implicate într-un carambol, la MăguraCarmen Holban, deputat PSD: Nicio deosebire între liberalii de astăzi și cei criticați de Eminescu acum aproape un Criza coronavirus: Rata de pozitivare scade spre 10%Astăzi încep programările pentru etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva COVID-19Cele mai multe dintre școli vor fi redeschise pe 8 februarieApartament distrus de explozie la Găești
Home / INFO NAȚIONAL / Dreapta politică rămâne la putere, cel puțin în sondaje

Dreapta politică rămâne la putere, cel puțin în sondaje

A fost dat publicității déjà tradiționalul sondaj electoral realizat lunar, de IMAS, la comanda  Europa FM. Performera lunii septembrie- Alianța USR- PLUS înregistrează o creștere de 3 puncte procentuale în acest barometrul pe octombrie, o evoluție oarecum curioasă după scorul politic scăzut obținut la alegerile locale.

Scorul alianței ar fi de 20,4% dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminică, ceea ce înseamnă că USR- PLUS are acum un scor mai bun decât avea PSD luna trecută.

După trei luni de ușoară creștere în preferințele electoratului, PNL scade 2 puncte procentuale și e creditat cu 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. PSD înregistrează o creștere similară cu scăderea liberalilor și este cotat la 21,7 la sută din opțiunile de vot. Potrivit cifrelor IMAS, între cele două partide mari ar rămâne totuși un ecart consistent, de 11%, care s-ar mări după redistribuire.

Se observă o constanță în ce privește Pro România, care  rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători, cu mențiunea că a fost măsurat în aceleași condiții de luna trecută, adică n-a fost luată în calcul fuziunea cu ALDE, creditat cu numai 2,5%

Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare de 3,1%.

Vorbim însă doar de o “fotografie” și se mai pot schimba multe până pe 6 decembrie, inclusive scenariile privind alianțele post-electorale.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *