marți , 19 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Inconștiență: Tot mai mulți indivizi sunt prinși fără permis ori băuți la volanDSP a organizat echipe mobile pentru vaccinarea personalului și asistaților din 34 de centre rezidențiale pentru vârDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare a scăzut la 1,48 la mie. Județul reintră în “scenariuApel la punctualitate: Cetățenii înscriși pentru vaccinare sunt rugați să respecte programareaZeci de sancțiuni aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitarăLa Spitalul Moreni, corturile pentru triajul pacienților suspecți de COVID-19 au fost înlocuite cu containere încălCriza coronavirus: 1509 cazuri la aproape 9000 de teste! Rata de pozitivare rămâne peste 15%!Acoperișul unei case din Priseaca a fost mistuit de flăcăriAccident cu trei persoane rănite, la NisipuriPetrecere de majorat, cu 44 de invitați, oprită cu “mascații”Târgoviște: Cinematograful “Independența” va fi gata în februarie“Vizionarul” ministru Drulă, de la drumuri, condamnă Dâmbovița la izolareA fost redeschis DJ 713 Cuibu Dorului- DichiuDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare calculată vineri la 1,76 la mieCinci autovehicule implicate într-un carambol, la MăguraCarmen Holban, deputat PSD: Nicio deosebire între liberalii de astăzi și cei criticați de Eminescu acum aproape un Criza coronavirus: Rata de pozitivare scade spre 10%Astăzi încep programările pentru etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva COVID-19Cele mai multe dintre școli vor fi redeschise pe 8 februarieApartament distrus de explozie la Găești
Home / RECENTE / Președintele Cornel Ștefan denunță agresiunea mediatică la care este supusă Biserica

Președintele Cornel Ștefan denunță agresiunea mediatică la care este supusă Biserica

Într-o postare pe pagina sa de socializare, președintele Consiliului Județean, Cornel Ștefan, condamnă atacurile mediatice împotriva Bisericii Ortodoxe Române și cere respectul cuvenit pentru instituția cea mai credibilă și respectată de români. Spune social- democratul că libertatea de exprimare nu poate fi un pretext pentru încălcarea altor drepturi:

“Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru, şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.”

Și au trecut veacuri, iar Biserica Ortodoxă Română a fost și a rămas piatra de temelie a țării noastre. De la Mircea cel Bătrân, „Principe între creștini cel mai viteaz și cel mai ager”, și Ștefan cel Mare, „atlet al lui Cristos”, până la preoții și duhovnicii care, deși știau că vor plăti cu prețul vieții, nu s-au lepădat de credința propovăduită în Biserica Română, ortodoxia română a trecut prin momente mult mai grele decât cele prin care trece astăzi, din cauza declarațiilor făcute în spațiul public de către personaje mai mult decât trecătoare! 

În aceste condiții, chiar și privind în urmă, în istorie, este mai mult decât condamnabilă agresiunea și atacurile la care este supusa Biserica Ortodoxă. Libertatea de exprimare nu poate sluji ca pretext pentru încălcarea altor drepturi.

Noi, cei care avem cuvântul lui Dumnezeu și care ținem Biserica ca fundație a ceea ce suntem, cerem să ne fie respectate credința și biserica. Iar incercarea de a le lua în derâdere înseamnă o tentivă de renegare nu doar a credinței unei națiuni, dar si a înaintașilor noștri și tuturor valorilor în care ei au crezut. Iar acest demers este inacceptabil! 

Consider că punctele de rating ale unor televiziuni sau notorietatea unor ziariști pot crește și altfel decât atacând o parte a fibrei unei națiuni.

Stopați linșajul mediatic asupra Bisericii Române!

 

One comment

 1. “chiar și privind în urmă”, nu foarte departe:
  – în 19 dec 1989, la 4 zile de la începerea Revoluției la Timișoara, Biserica Ortodoxă Română trimite telegramă de felicitare criminalului împușcat 6 zile mai tîrziu,
  – în 12 oct 2014, aceeași BOR îl decorează cu Ordinul “Sfinții Martiri Brancoveni” pe pușcăriabilul la acea vreme, azi pușcăriaș, după care preoții i-au cîntat “Vrednic este”!,
  – iar în oct 2015 vine nenorocirea COLECTIV cînd preț de 4 zile popimea i-a “înjurat” pe cei 65 de “sataniști” morți în condiții groaznice.
  unde este moralitatea acestei instituții care vrea respect și arătînd doar 3 din multele rele ale ei înseamnă “atac”?
  oricum, dă bine la bobor în campania electorală dar nu toți au mintea scurtă. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *