marți , 19 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Inconștiență: Tot mai mulți indivizi sunt prinși fără permis ori băuți la volanDSP a organizat echipe mobile pentru vaccinarea personalului și asistaților din 34 de centre rezidențiale pentru vârDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare a scăzut la 1,48 la mie. Județul reintră în “scenariuApel la punctualitate: Cetățenii înscriși pentru vaccinare sunt rugați să respecte programareaZeci de sancțiuni aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitarăLa Spitalul Moreni, corturile pentru triajul pacienților suspecți de COVID-19 au fost înlocuite cu containere încălCriza coronavirus: 1509 cazuri la aproape 9000 de teste! Rata de pozitivare rămâne peste 15%!Acoperișul unei case din Priseaca a fost mistuit de flăcăriAccident cu trei persoane rănite, la NisipuriPetrecere de majorat, cu 44 de invitați, oprită cu “mascații”Târgoviște: Cinematograful “Independența” va fi gata în februarie“Vizionarul” ministru Drulă, de la drumuri, condamnă Dâmbovița la izolareA fost redeschis DJ 713 Cuibu Dorului- DichiuDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare calculată vineri la 1,76 la mieCinci autovehicule implicate într-un carambol, la MăguraCarmen Holban, deputat PSD: Nicio deosebire între liberalii de astăzi și cei criticați de Eminescu acum aproape un Criza coronavirus: Rata de pozitivare scade spre 10%Astăzi încep programările pentru etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva COVID-19Cele mai multe dintre școli vor fi redeschise pe 8 februarieApartament distrus de explozie la Găești
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Situație la limită la Spitalul Județean de Urgență! Apel disperat către medicii de familie și spitalele orășenești!

Situație la limită la Spitalul Județean de Urgență! Apel disperat către medicii de familie și spitalele orășenești!

Managerul Claudiu Dumitrescu atrage atenția că , în situații extreme, SJUT nu va avea sprijinul unităților din județele limitrofe iar spitalele din București mai primesc extrem de greu și doar sporadic pacienți din Dâmbovița.

În această dimineață, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, a vorbit despre situația disperată generată de creșterea foarte mare a numărului pacienților infectați cu COVID-19. A spus că numărul de paturi disponibile este în continuă scădere și că s-au înmulțit situațiile dramatice, în care toate cele opt paturi de terapie intensivă pentru pacienții COVID sunt ocupate și apar noi cazuri grave, care necesită ventilare mecanică și supraveghere de specialitate. În acest context sumbru, cu consum psihic foarte mare pentru personalul medical, dr. Claudiu Dumitrescu a făcut un apel la medicii de familie, cărora le-a solicitat să coopereze, în sensul de a  consulta pacienții și a îndruma spre UPU sau Secția de boli Infecțioase numai cazurile a căror evoluție impune acest lucru.

O solicitare justificată, venită pe fondul aglomerării extraordinare a Unității de Primiri Urgențe. A precizat aici dr. Nicolae Mândrilă, șeful UPU, că , în afara celor 250 de cazuri , cât este media zilnică, la fiecare 24 de ore vin alte 90-100 de cazuri noi, care necesită testare și consult de specialitate.

Revenind la supraaglomerarea Spitalului Județean, atât managerul Claudiu Dumitrescu cât și directorul medical, dr.  Andrei Tomescu au solicitat ajutor din partea spitalelor orășenești care se limitează la a direcționa pacienții către SJUT, fără consultație. Solicitarea conducerii Spitalului Județean se referă la consultarea pacienților suspecți de infectare cu coronavirus  și recoltarea probelor în vederea testării. Asta pentru că, în majoritatea situațiilor, pacienții care dezvoltă forme ușoare de boală pot primi tratament și aștepta la domiciliu, în izolare, rezultatul testării.

Există totuși și vești bune, în sensul că Spitalul Județean dispune de medicamente și echipamentele necesare, fiind deblocate, cu sprijinul președintelui Consiliului Județean, Cornel Ștefan, mai multe posturi pentru suplimentarea personalului de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *