joi , 28 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Imunizare tipic mioritică: Amărăștenii amânați după Paște și cabinete cu circuit închis pentru “esențialiEi nu se joacă! Noi ne … relaxămSenatorul Titus Corlățean a denunțat în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei “sindromul puterii abDâmbovița: Rata de infectare cu COVID-19 scade spre 1 la miePietoni și bicicliști, sancționați în rând cu șoferii indisciplinațiReprezentanții Asociației Municipiilor au discutat despre finanțarea învățământului preuniversitar cu ministrul Criza coronavirus: Mai mult de 18000 de români infectați cu COVID-19 au decedat de la începutul pandemieiAproape 4000 de amenzi pentru încălcarea măsurilor de protecție sanitară, în numai 24 de oreCornel Ștefan, președinte Consiliu Județean:”Avem un program cu proiecte foarte importante pentru Dâmbovița și TSenatorul Titus Corlățean, reales vicepreședinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegProiect de 21 de milioane de lei pentru modernizarea și eficientizarea iluminatului public în TârgovișteNebunie pe Vlașca : Se tratează de COVID-19 cu antiparazitare pentru câini!Dâmbovița: Cinci comune fără niciun caz nou de infectare în ultimele 14 zileA plouat cu amenzi peste șoferii indisciplinațiPurtător de cuvânt PSD Dâmbovița:”Guvernul Țeparilor mai dă o țeapă!”Trei sferturi dintre șomerii dâmbovițeni sunt din categorii greu și foarte greu ocupabileDeputatul Radu Popa e hotărât să spună dâmbovițenilor cât îi costă “politica nepăsării”!Criza coronavirus:Numărul pacienților în stare gravă a trecut iar de 1000Târgoviște:Proiectul noului parc de la fosta UM Gară se apropie de finalizareŞase cincinale jumătate fără Ceauşescu
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / O “ciorbă” reîncălzită, fără sare și piper

O “ciorbă” reîncălzită, fără sare și piper

Cu toate că au deja experiența mai multor campanii electorale, USR-iștii probează o lipsă de imaginație crasă în materie propagandistică, ceea ce îi obligă practic la reluarea unor teme déjà tocite. Ca exemplu, avem insistența cu care  au cerut  votarea inițiativei „Fără penali” în această săptămână, în Senat, astfel încât referendumul să aibă loc odată cu alegerile parlamentare. Asta după ce același lucru, “la virgulă”, l-au făcut la începutul lui septembrie, când au aruncat pe piață idea unui referendum simultan cu alegerile locale. Și ca să fie masa bogată,vicepreședintele USR Cătălin Drulă a făcut și un apel public la PSD și PNL, să nu blocheze inițiativa. În realitate, ce fac Drulă&Comp. este să reâncălzească un subiect artificial  pentru că, în realitate, mult-trâmbițata inițiativă nu aduce niciun căștig pentru democrație, dar dă foarte bine pentru imaginea USR-PLUS.

Fără să facă mare brânză în “politica mare”,  prin câteva lovituri de imagine , asezonate cu ceva scandaluri, USR a ajuns revelația alegerilor europarlamentare din mai anul trecut. Nu a excelat la niciun capitol și a profitat la maxim de curentul general de antipatie față de foștii lideri ai PSD. Fiind așadar o rețetă brevetată cu succes, vine acum Alianța USR-PLUS și reîncălzește o temă cu mare priză la public, anume inițiativa “Fără penali în funcții publice!” Și pentru că vin alegerile din 6 decembrie iar politicienii din toate partidele sunt conștienți de ura și repulsia pe care corupții – în fond despre asta e vorba- le stârnesc atunci când  ajung în fața opiniei publice, ce să vezi?  Iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice” este repusă pe tapet la Senat, for decizional, după ce a trecut în septembrie de Camera Deputaților !!!

Adică mizează Barna și Cioloș că nu este nimeni suficient de nebun să se opună acestei propuneri  legislative care  prevede amendarea Articolului 37 din Constituţie – Dreptul de a fi ales, prin  introducerea   unui  text nou, potrivit căruia cetăţenii condamnaţi la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, să nu mai poată fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat sau în funcţia de preşedinte al României, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.

Potrivit Constituţiei, în situația în care inițiativa  ar fi votată, pentru a deveni lege, trebuie validată prin  referendum organizat în termen de 30 de zile. Și odată ajunși aici, realizăm că nu este decât o aventură menită să aducă inițiatorul, adică Alianța USR-PLUS, într-o postură favorită, în situația în care am avea referendum simultan cu alegerile parlamentare.

Declarativ, proiectul este susținut  cu mare drag și de liberali și de social-democrați, ceea ce nu înseamnă însă că se va ajunge la un referendum. Nici unii, nici ceilalți nu vor un alt partid mare, în stare să încline decisiv balanța. Ca să nu mai amintim că, în fond, vorbim despre o mare păcăleală:
Daca legea constituțională va fi adoptata si aprobată prin referendum , interdictia e valabilă până la intervenirea unei situatii care înlatură consecințele condamnării, iar foarte mulți români nu vor intelege ce înseamnă acest lucru.
Vorbim de acele persoane  “reabilitate” care vor fi alese , cu tot oprobiul cetățenilor revoltati că  s-a votat degeaba “Fără penali în funcții publice”!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *