marți , 19 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Inconștiență: Tot mai mulți indivizi sunt prinși fără permis ori băuți la volanDSP a organizat echipe mobile pentru vaccinarea personalului și asistaților din 34 de centre rezidențiale pentru vârDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare a scăzut la 1,48 la mie. Județul reintră în “scenariuApel la punctualitate: Cetățenii înscriși pentru vaccinare sunt rugați să respecte programareaZeci de sancțiuni aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitarăLa Spitalul Moreni, corturile pentru triajul pacienților suspecți de COVID-19 au fost înlocuite cu containere încălCriza coronavirus: 1509 cazuri la aproape 9000 de teste! Rata de pozitivare rămâne peste 15%!Acoperișul unei case din Priseaca a fost mistuit de flăcăriAccident cu trei persoane rănite, la NisipuriPetrecere de majorat, cu 44 de invitați, oprită cu “mascații”Târgoviște: Cinematograful “Independența” va fi gata în februarie“Vizionarul” ministru Drulă, de la drumuri, condamnă Dâmbovița la izolareA fost redeschis DJ 713 Cuibu Dorului- DichiuDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare calculată vineri la 1,76 la mieCinci autovehicule implicate într-un carambol, la MăguraCarmen Holban, deputat PSD: Nicio deosebire între liberalii de astăzi și cei criticați de Eminescu acum aproape un Criza coronavirus: Rata de pozitivare scade spre 10%Astăzi încep programările pentru etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva COVID-19Cele mai multe dintre școli vor fi redeschise pe 8 februarieApartament distrus de explozie la Găești
Home / INFO NAȚIONAL / Se fac și se desfac guverne…
Palatul Victoria (Sediul Guvernului Romaniei)

Se fac și se desfac guverne…

“Prioritatea Partidului  Național Liberal  este să facă un Guvern împreună cu partidele colege din PPE, adică PMP și UDMR”, a declarat într-un interviu de dată recentă  liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu. Acesta a lăsat totuși spațiu de manevră, adăugând  : ”dacă nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR- PLUS”.

Acuma nu avem de unde să știm dacă dl. senator Fenechiu a auzit de sintagma “să nu vinzi pielea ursului din pădure”, dar tocmai asta a făcut. Pentru că, indiferent de sondaje , mai este cale lungă pentru PNL până la câștigarea alegerilor parlamentare, implicit formarea viitorului guvern. Partidul este lovit de toți ceilalți competitori politici, inclusiv de viitorii aliați pe care i-a nominalizat Fenechiu, care urmăresc să-și maximizeze șansele  speculând, cot la cot cu PSD, bâlbele și erorile Guvernului Orban. În plus, pierde puncte electorale prețioase cu fiecare set de măsuri impopulare pus în practică de executive, cu scopul limitării răspândirii infectărilor cu coronavirus.

Ca să fim obiectivi, trebuie să amintim aici că și președintele Orban a declarat, ca și alți lideri ai partidului,  că prioritatea PNL este să facă un guvern împreună cu partidele  colege în PPE, dar în cu totul alt context și la Bruxelles, în discuțiile cu lideri ai Partidului Popular European.

În concluzie, explicație plauzibilă  ar fi aceea că scopul declarației lui Daniel Fenechiu a fost de “a arăta pisica” lui Barna și Cioloș, un avertisment în sensul că ar putea rămâne pe dinafră, dacă nu se domolesc cu atacurile  și tot fac pe nebunii peacolo, pe unde au câștigat alegerile locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *