joi , 28 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Imunizare tipic mioritică: Amărăștenii amânați după Paște și cabinete cu circuit închis pentru “esențialiEi nu se joacă! Noi ne … relaxămSenatorul Titus Corlățean a denunțat în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei “sindromul puterii abDâmbovița: Rata de infectare cu COVID-19 scade spre 1 la miePietoni și bicicliști, sancționați în rând cu șoferii indisciplinațiReprezentanții Asociației Municipiilor au discutat despre finanțarea învățământului preuniversitar cu ministrul Criza coronavirus: Mai mult de 18000 de români infectați cu COVID-19 au decedat de la începutul pandemieiAproape 4000 de amenzi pentru încălcarea măsurilor de protecție sanitară, în numai 24 de oreCornel Ștefan, președinte Consiliu Județean:”Avem un program cu proiecte foarte importante pentru Dâmbovița și TSenatorul Titus Corlățean, reales vicepreședinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegProiect de 21 de milioane de lei pentru modernizarea și eficientizarea iluminatului public în TârgovișteNebunie pe Vlașca : Se tratează de COVID-19 cu antiparazitare pentru câini!Dâmbovița: Cinci comune fără niciun caz nou de infectare în ultimele 14 zileA plouat cu amenzi peste șoferii indisciplinațiPurtător de cuvânt PSD Dâmbovița:”Guvernul Țeparilor mai dă o țeapă!”Trei sferturi dintre șomerii dâmbovițeni sunt din categorii greu și foarte greu ocupabileDeputatul Radu Popa e hotărât să spună dâmbovițenilor cât îi costă “politica nepăsării”!Criza coronavirus:Numărul pacienților în stare gravă a trecut iar de 1000Târgoviște:Proiectul noului parc de la fosta UM Gară se apropie de finalizareŞase cincinale jumătate fără Ceauşescu
Home / INFO NAȚIONAL / Anul viitor nu va curge lapte și nici miere!
Florin Citu, propunerea Partidului National LIberal (PNL) pentru preluarea portofoliului Finantelor in guvernul Ludovic Orban (S), este audiat in comisia de specialitate, marti 29 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Anul viitor nu va curge lapte și nici miere!

Potrivit ministrului de Finanțe, Comisia Națională de Strategie și Prognoză estimează o scădere de 4,2 puncte procentuale a economiei în 2020.  Florin Cîțu a  precizat că pe această cifră se face cea de-a treia rectificare bugetară din acest an. Acesta a dezvoltat subiectul, explicând că  propune un deficit de 9,1% din PIB, respectiv 96 miliarde lei. Asta ar însemna că deficitul se majorează cu 5 miliarde lei, adică aproape un miliard de euro, raportat la precedent rectifiare , același ministru prezentând și explicațiile de rigoare. Nu se va mai mai încasa suma de 2,4 miliarde lei în ultima parte a anului, ca  urmare a  faptului că cei care au acumulat datorii de la începutul stării de urgență până la sfârșitul lunii octombrie au posibilitatea  să le eșaloneze pe următoarele 12 luni.

Veniturile la finalul acestui an sunt estimate la 32,2% din PIB, din care  28,4% din PIB din economie și restul din fonduri nerambursabile. Florin Câțu a mai adăugat că vor fi bani suficienți pentru finalul anului, în condițiile în care vor fi alocate câte un milliard în plus pentru finanțarea proiectelor prin PNDL și cofinanțarea proiectelor europene pentru infrastructura de transporturi.

Și dacă anul se va încheia cu un minus de 96 de miliarde de lei, aflăm că, pentru 2021 se urmărește un deficit de maxim 7% din PIB, pe o creștere economică similară cu 2019, adică de 4,5%.

Și aici Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) a publicat noile estimări cu privire la viziunea asupra economiei pentru  pentru anul viitor, date care  vor sta la baza proiectului de buget pe 202. Tot pentru anul viitor, investițiile publicer sunt prognozate la  7% din PIB.
Îngrijorător este faptul că deficitul commercial va rămâne la fel de mare, de 21,3 miliarde euro, fără să spună cineva cât ne vor costa împrumuturile pentru acoperirea acestei găuri uriașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *