marți , 19 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Inconștiență: Tot mai mulți indivizi sunt prinși fără permis ori băuți la volanDSP a organizat echipe mobile pentru vaccinarea personalului și asistaților din 34 de centre rezidențiale pentru vârDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare a scăzut la 1,48 la mie. Județul reintră în “scenariuApel la punctualitate: Cetățenii înscriși pentru vaccinare sunt rugați să respecte programareaZeci de sancțiuni aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitarăLa Spitalul Moreni, corturile pentru triajul pacienților suspecți de COVID-19 au fost înlocuite cu containere încălCriza coronavirus: 1509 cazuri la aproape 9000 de teste! Rata de pozitivare rămâne peste 15%!Acoperișul unei case din Priseaca a fost mistuit de flăcăriAccident cu trei persoane rănite, la NisipuriPetrecere de majorat, cu 44 de invitați, oprită cu “mascații”Târgoviște: Cinematograful “Independența” va fi gata în februarie“Vizionarul” ministru Drulă, de la drumuri, condamnă Dâmbovița la izolareA fost redeschis DJ 713 Cuibu Dorului- DichiuDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare calculată vineri la 1,76 la mieCinci autovehicule implicate într-un carambol, la MăguraCarmen Holban, deputat PSD: Nicio deosebire între liberalii de astăzi și cei criticați de Eminescu acum aproape un Criza coronavirus: Rata de pozitivare scade spre 10%Astăzi încep programările pentru etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva COVID-19Cele mai multe dintre școli vor fi redeschise pe 8 februarieApartament distrus de explozie la Găești
Home / CULTURĂ / Zilele Bibliotecii, marcate prin activități exclusiv online

Zilele Bibliotecii, marcate prin activități exclusiv online

În ciuda situației neobișnuite, cauzate de pandemia de Coronavirus, Zilele Bibliotecii sunt marcate și anul acesta, la Târgoviște, în perioada 23-27 noiembrie 2020. Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu vă găzdui, de data aceasta, manifestările obișnuite în mediul online, așa cum și-a desfășurat și o bună parte a activității, în ultimele luni.

Festivitatea de deschidere a avut loc astăzi, 23 noiembrie 2020, începând cu orele 11.00, pe platforma ZOOM. Cu acest prilej, secretraul general al județului, Ivan Vasile Ivanoff a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan pentru toți bibliotecarii, dar și pentru publicul cititor:

„Sunt bucuros și onorat că am ocazia de a vă adresa astăzi câteva gânduri, cu prilejul evenimentului găzduit de Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” – dedicat Zilelor Bibliotecii.

Deși nu ne putem întâlni fizic, vă mulțumesc tuturor acelora care ați făcut reale eforturi de a păstra legătura cu publicul cititor, în aceste vremuri neobișnuite, în care avem nevoie mai mult decât oricând să evadăm, în fascinanta lume a cărților. Faptul că v-ați continuat activitatea, în limitele impuse de pandemia care ne-a dat tuturor viețile peste cap, faptul că nu v-ați închis porțile și nu ați renunțat la a încuraja oamenii să se apropie de cultură este un exemplu pentru noi toți, așa cum este activitatea dumneavoastră zi cu zi. Și, am speranța că oameni ca dumneavoastră vor reuși să păstreze cultura pe locul meritat.

Printre lucrurile pe care această perioadă ne-a ajutat să le înțelegem se numără un concept pe care eu îi consider de mare importanță în viitor și anume digitalizarea, iar Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” se află printre instituțiile care au înțeles și au aplicat cel mai bine această tendință inevitabilă, această a patra revoluție industrială, care aduce schimbări în toate domeniile. Acum mai mult decât oricând, trebuie să înțelegem că cine nu ține pasul nu va depăși cu succes acest moment dificil, care pune la grea încercare toate activitățile.

Ziua de astăzi este un prilej de a transmite gândurile și urările mele cele mai bune întregului personal de specialitate, care a făcut posibilă împlinirea a 100 de ani de lectură publică la Târgoviște și de a-mi arăta recunoștința pentru activitatea dumneavoastră și importanța pe care o are, mai ales pentru tânăra generație și pentru viitorul copiilor noștri. Am speranța că aceștia vor înțelege, cu ajutorul mentorilor, fie ei  părinți, dascăli, artiști sau bibliotecari, că au nevoie de cultură și că unul dintre aspectele esențiale ale acesteia îl reprezintă acest edificiu neprețuit, cartea. Trecutul, viitorul, arta, tradițiile și obiceiurile, poveștile, rodul generațiilor de istorici se află printre lucrările adăpostite de biblioteci. Iar păstrătorii lor sunt bibliotecarii, acești ghizi care ne poartă pașii printre povești și tratate științifice, care ne deschid ușile unor lumi pline de minuni.

Iar eu, ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița vă asigur că aveți în mine și în instituția pe care o conduc un partener care va continua să vă fie alături și să vă ofere tot sprijinul de care aveți nevoie pentru a desfășura și pe viitor acțiuni de succes și de a oferi cele mai bune servicii publicului dumneavoastră.

Îi felicit pe organizatori pentru acest eveniment, o felicit pe doamna director Agnes Erich pentru toată munca depusă și pentru rolul inovator pe care l-a avut și-l are în cadrul acestei instituții de cultură emblematice din județul nostru.

Vă urez putere de muncă tuturor și vă mulțumesc!”

Programul manifestărilor din această săptămână va include dezbateri, acordarea premiilor Bibliotecii pentru anul 2020, expoziții de pictură, ateliere de povești dar și lansări de carte, cum ar fi volumul: „100 de ani de lectură publică la Târgovişte”, ce-i are ca autori pe Agnes Erich, Victor Petrescu și Alexandru Ştefănescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *