marți , 19 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Inconștiență: Tot mai mulți indivizi sunt prinși fără permis ori băuți la volanDSP a organizat echipe mobile pentru vaccinarea personalului și asistaților din 34 de centre rezidențiale pentru vârDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare a scăzut la 1,48 la mie. Județul reintră în “scenariuApel la punctualitate: Cetățenii înscriși pentru vaccinare sunt rugați să respecte programareaZeci de sancțiuni aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitarăLa Spitalul Moreni, corturile pentru triajul pacienților suspecți de COVID-19 au fost înlocuite cu containere încălCriza coronavirus: 1509 cazuri la aproape 9000 de teste! Rata de pozitivare rămâne peste 15%!Acoperișul unei case din Priseaca a fost mistuit de flăcăriAccident cu trei persoane rănite, la NisipuriPetrecere de majorat, cu 44 de invitați, oprită cu “mascații”Târgoviște: Cinematograful “Independența” va fi gata în februarie“Vizionarul” ministru Drulă, de la drumuri, condamnă Dâmbovița la izolareA fost redeschis DJ 713 Cuibu Dorului- DichiuDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare calculată vineri la 1,76 la mieCinci autovehicule implicate într-un carambol, la MăguraCarmen Holban, deputat PSD: Nicio deosebire între liberalii de astăzi și cei criticați de Eminescu acum aproape un Criza coronavirus: Rata de pozitivare scade spre 10%Astăzi încep programările pentru etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva COVID-19Cele mai multe dintre școli vor fi redeschise pe 8 februarieApartament distrus de explozie la Găești
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Fariseismul la rang de artă în Parlamentul României

Fariseismul la rang de artă în Parlamentul României

Numeroși membri ai Parlamentului sunt pe cale să-și încheie mandatul în nota dominantă a activițății din ultimii patru ani, anume cu o uriașă minciună. Despre ce este vorba?

În linii mari, parlamentarii USR au decis, cel puțin declarativ în unanimitate, să-și depună demisiile pentru a nu beneficia de pensii speciale. În nota pompieristică obișnuită, Dan Barna a declarat că acestea vor intra în vigoare în ultima zi de mandat a actualei legislaturi. A mai susținut Barna că este un mesaj foarte clar și o condiție pentru participarea la noua guvernare. Ba liderul USR a întins coarda și mai mult,  solicitând convocarea de urgență a conducerii parlamentului  și organizarea unei ședințe comune pentru a abroga articolele din statutul parlamentarilor care prevăd acordarea de pensii speciale.

“Pe surse” a mai fost suflată informația  că  demisiile  celor  38 de parlamentari USR (25 de deputați și 13 senatori)  vor fi valabile cu data de 18 decembrie.

Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu aia din târg, Marcel Ciolacu a prins din zbor idea și le-a suflat useriștilor șunca din fasole. Adică le-a stricat  momentul-surpriză al campaniei electorale, anunțănd cu o zi înainte, pe Facebook, evident,  că va demisiona la rândul său din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială. Și de aici până la scandal și obișnuita ploaie de acuzații nu a mai fost decât un pas.

N-a mai stat nimeni să explice că abrogarea a două articole din Statutul parlamentarilor i-ar lăsa pe “aleșii între aleși” fără pensii speciale. Nici că nu se va întruni în veci o majoritate care să susțină așa ceva. Toți s-au bulucit să speculeze pe subiectul eliminării pensiilor speciale, știut fiind că electoratul și în mod special segmentul de pensionari cu venituri mici, dorește cu ardoare finalizarea acestui demers și eliminarea definitivă a pensiilor nesimțite.

Au început așadar  declarațiile și atacurile electorale iar liderul deputaților PNL, Florin Roman, a solicitat expres  să se ia act de demisiile useriștilor  și să se voteze vacantarea mandatelor. Oarecum cu musca pe căciulă,  președintele USR, Dan Barna a atras atenția că solicitările sunt cu data de 18 decembrie, acuzându-i pe liberali că doresc scoaterea acestui partid din Legislativ. 

În tot acest timp, n-a stat nimeni să explice  că deputații și senatorii beneficiază de pensia specială doar dacă fac o cerere scrisă să o primească. Cu alte cuvinte, aceasta nu se acordă automat iar cei care doresc să nu o primească, pot să nu o ceară, fiind perpetuată astfel o mare minciună prin omisiune!

Cât despre președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a atins culmea ipocriziei și fariseismului în momentul anunțului că va convoca Birourile Permanente Reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiția ca acești bani să fie folosiți pentru dublarea alocațiilor copiilor. O abordare copiată parcă după tiparele eroilor din “Scrisoarea pierută”, care lăcrămau la gândul bietei țărișoare,  România…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *