joi , 28 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Imunizare tipic mioritică: Amărăștenii amânați după Paște și cabinete cu circuit închis pentru “esențialiEi nu se joacă! Noi ne … relaxămSenatorul Titus Corlățean a denunțat în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei “sindromul puterii abDâmbovița: Rata de infectare cu COVID-19 scade spre 1 la miePietoni și bicicliști, sancționați în rând cu șoferii indisciplinațiReprezentanții Asociației Municipiilor au discutat despre finanțarea învățământului preuniversitar cu ministrul Criza coronavirus: Mai mult de 18000 de români infectați cu COVID-19 au decedat de la începutul pandemieiAproape 4000 de amenzi pentru încălcarea măsurilor de protecție sanitară, în numai 24 de oreCornel Ștefan, președinte Consiliu Județean:”Avem un program cu proiecte foarte importante pentru Dâmbovița și TSenatorul Titus Corlățean, reales vicepreședinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegProiect de 21 de milioane de lei pentru modernizarea și eficientizarea iluminatului public în TârgovișteNebunie pe Vlașca : Se tratează de COVID-19 cu antiparazitare pentru câini!Dâmbovița: Cinci comune fără niciun caz nou de infectare în ultimele 14 zileA plouat cu amenzi peste șoferii indisciplinațiPurtător de cuvânt PSD Dâmbovița:”Guvernul Țeparilor mai dă o țeapă!”Trei sferturi dintre șomerii dâmbovițeni sunt din categorii greu și foarte greu ocupabileDeputatul Radu Popa e hotărât să spună dâmbovițenilor cât îi costă “politica nepăsării”!Criza coronavirus:Numărul pacienților în stare gravă a trecut iar de 1000Târgoviște:Proiectul noului parc de la fosta UM Gară se apropie de finalizareŞase cincinale jumătate fără Ceauşescu
Home / INFO NAȚIONAL / Culmea fariseismului în Parlamentul României

Culmea fariseismului în Parlamentul României

Numeroși membri ai Parlamentului sunt pe cale să-și încheie mandatul în nota dominantă a activițății din ultimii patru ani, anume cu o uriașă minciună. Despre ce este vorba?

În linii mari, parlamentarii USR au decis, cel puțin declarativ în unanimitate, să-și depună demisiile pentru a nu beneficia de pensii speciale. În nota pompieristică obișnuită, Dan Barna a declarat că acestea vor intra în vigoare în ultima zi de mandat a actualei legislaturi. A mai susținut Barna că este un mesaj foarte clar și o condiție pentru participarea la noua guvernare. Ba liderul USR a întins coarda și mai mult,  solicitând convocarea de urgență a conducerii parlamentului  și organizarea unei ședințe comune pentru a abroga articolele din statutul parlamentarilor care prevăd acordarea de pensii speciale.“Pe surse” a mai fost suflată informația  că  demisiile  celor  38 de parlamentari USR (25 de deputați și 13 senatori)  vor fi valabile cu data de 18 decembrie.

Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu aia din târg, Marcel Ciolacu a prins din zbor idea și le-a suflat useriștilor șunca din fasole. Adică le-a stricat  momentul-surpriză al campaniei electorale, anunțănd cu o zi înainte, pe Facebook, evident,  că va demisiona la rândul său din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială. Și de aici până la scandal și obișnuita ploaie de acuzații nu a mai fost decât un pas.

N-a mai stat nimeni să explice că abrogarea a două articole din Statutul parlamentarilor i-ar lăsa pe “aleșii între aleși” fără pensii speciale. Nici că nu se va întruni în veci o majoritate care să susțină așa ceva. Toți s-au bulucit să speculeze pe subiectul eliminării pensiilor speciale, știut fiind că electoratul și în mod special segmentul de pensionari cu venituri mici, dorește cu ardoare finalizarea acestui demers și eliminarea definitivă a pensiilor nesimțite.

Au început așadar  declarațiile și atacurile electorale iar liderul deputaților PNL, Florin Roman, a solicitat expres  să se ia act de demisiile useriștilor  și să se voteze vacantarea mandatelor. Oarecum cu musca pe căciulă,  președintele USR, Dan Barna a atras atenția că solicitările sunt cu data de 18 decembrie, acuzându-i pe liberali că doresc scoaterea acestui partid din Legislativ. 

În tot acest timp, n-a stat nimeni să explice  că deputații și senatorii beneficiază de pensia specială doar dacă fac o cerere scrisă să o primească. Cu alte cuvinte, aceasta nu se acordă automat iar cei care doresc să nu o primească, pot să nu o ceară, fiind perpetuată astfel o mare minciună prin omisiune!

Cât despre președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a atins culmea ipocriziei și fariseismului în momentul anunțului că va convoca Birourile Permanente Reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiția ca acești bani să fie folosiți pentru dublarea alocațiilor copiilor. O abordare copiată parcă după tiparele eroilor din “Scrisoarea pierută”, care lăcrămau la gândul bietei țărișoare,  România…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *