marți , 19 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Inconștiență: Tot mai mulți indivizi sunt prinși fără permis ori băuți la volanDSP a organizat echipe mobile pentru vaccinarea personalului și asistaților din 34 de centre rezidențiale pentru vârDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare a scăzut la 1,48 la mie. Județul reintră în “scenariuApel la punctualitate: Cetățenii înscriși pentru vaccinare sunt rugați să respecte programareaZeci de sancțiuni aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitarăLa Spitalul Moreni, corturile pentru triajul pacienților suspecți de COVID-19 au fost înlocuite cu containere încălCriza coronavirus: 1509 cazuri la aproape 9000 de teste! Rata de pozitivare rămâne peste 15%!Acoperișul unei case din Priseaca a fost mistuit de flăcăriAccident cu trei persoane rănite, la NisipuriPetrecere de majorat, cu 44 de invitați, oprită cu “mascații”Târgoviște: Cinematograful “Independența” va fi gata în februarie“Vizionarul” ministru Drulă, de la drumuri, condamnă Dâmbovița la izolareA fost redeschis DJ 713 Cuibu Dorului- DichiuDâmbovița: Incidența cumulată a cazurilor de infectare calculată vineri la 1,76 la mieCinci autovehicule implicate într-un carambol, la MăguraCarmen Holban, deputat PSD: Nicio deosebire între liberalii de astăzi și cei criticați de Eminescu acum aproape un Criza coronavirus: Rata de pozitivare scade spre 10%Astăzi încep programările pentru etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva COVID-19Cele mai multe dintre școli vor fi redeschise pe 8 februarieApartament distrus de explozie la Găești
Home / EDITORIAL / JURNAL DE CAMPANIE: ÎNCHIDEREA PIEȚELOR, PIATRA NEAMȚ, FĂRĂ PENALI ȘI PENSII SPECIALE…

JURNAL DE CAMPANIE: ÎNCHIDEREA PIEȚELOR, PIATRA NEAMȚ, FĂRĂ PENALI ȘI PENSII SPECIALE…

Pe finalul ultimei  campanii dintr-un interminabil ciclu  electoral, putem afirma fără teama de a greși că întreaga clasă politică a dezamăgit iarăși crunt acest popor răbdător. Sincer,  nu ne-am așteptat la cine știe ce dezbateri pe programe și proiecte, deși cam asta ar fi fost recomandat într-o democrație consolidată, cu o clasă politică decentă și electorat interesat de soarta țării, cu convingeri politice bine cristalizate. Ba ar fi fos chiar normală o asemenea desfășurare,  candidații fiind degrevați practic de obligațiile acțiunilor electorale clasice. Cum nu s-a pus problema adunărilor publice și marilor mitinguri, contactul direct cu votanții fiind drastic limitat din cauza crizei medicale, ar fi putut fi organizate suficiente dezbateri televizate, să se lămurească oamenii ce și cum.

S-a adeverit în schimb ce  am pronosticat de la bun început. A fost o campanie sub semnul constrângerilor, chiar mai serioase comparativ cu campania pentru locale. Asta prin prisma faptului că, prin regulile impuse pe fondul exploziei numărului de infectări, a fost  ca și inexistentă interacțiunea directă dintre candidați și alegători în localitățile aflate în scenariul roșu, chiar imposibil acolo unde s-a  instituit carantina zonală.

Dincolo de absența  aproape completă a  temelor clasice , politicienii abia dacă au pomenit  de propriile programe sociale și proiecte de dezvoltare economică și socială. Tipic unei clase politice încă primitive, totul s-nvârtit în jurul pandemiei și am asistat  practic la o cotonogeală în toată regula între   liberalii aflați la guvernare  și restul competitorilor, absolut toți adversari cel puțin până după alegeri.  Ceilalți și în mod special social –democrații  au marșat  pe subiecte  sensibile precum închiderea școlilor și a piețelor până le-au dus la saturație. Apoi, indecent și macabru, s-au năpustit toți, ca o haită de hiene flămânde, să se cațăre pe cadavre, să tragă foloase electorale pe seama morților de la Piatra Neamț!

Totul a culminat cu mascarada din parlament unde, după “fără penali în funcții publice”, useriștii   au continuat  bătălia  electorală  cu penibilul episod al demisiilor antedatate. Mai amintim doar că cele patru partide politice cu pretenții , numind aici  PSD, PNL, USR și Pro România au încercat să-și ia fața unul altuia  prin oferta de premieri “scoși la tarabă”, fiecare dintre aceștia cu propriul set de  promisiuni gata de pus în practică după 6 decembrie , și punem punct unei campanii din care am rămas cu convingerea că politicienii sunt dispuși la orice pentru a apuca să pună mâna pe ciolan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *