joi , 28 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Imunizare tipic mioritică: Amărăștenii amânați după Paște și cabinete cu circuit închis pentru “esențialiEi nu se joacă! Noi ne … relaxămSenatorul Titus Corlățean a denunțat în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei “sindromul puterii abDâmbovița: Rata de infectare cu COVID-19 scade spre 1 la miePietoni și bicicliști, sancționați în rând cu șoferii indisciplinațiReprezentanții Asociației Municipiilor au discutat despre finanțarea învățământului preuniversitar cu ministrul Criza coronavirus: Mai mult de 18000 de români infectați cu COVID-19 au decedat de la începutul pandemieiAproape 4000 de amenzi pentru încălcarea măsurilor de protecție sanitară, în numai 24 de oreCornel Ștefan, președinte Consiliu Județean:”Avem un program cu proiecte foarte importante pentru Dâmbovița și TSenatorul Titus Corlățean, reales vicepreședinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegProiect de 21 de milioane de lei pentru modernizarea și eficientizarea iluminatului public în TârgovișteNebunie pe Vlașca : Se tratează de COVID-19 cu antiparazitare pentru câini!Dâmbovița: Cinci comune fără niciun caz nou de infectare în ultimele 14 zileA plouat cu amenzi peste șoferii indisciplinațiPurtător de cuvânt PSD Dâmbovița:”Guvernul Țeparilor mai dă o țeapă!”Trei sferturi dintre șomerii dâmbovițeni sunt din categorii greu și foarte greu ocupabileDeputatul Radu Popa e hotărât să spună dâmbovițenilor cât îi costă “politica nepăsării”!Criza coronavirus:Numărul pacienților în stare gravă a trecut iar de 1000Târgoviște:Proiectul noului parc de la fosta UM Gară se apropie de finalizareŞase cincinale jumătate fără Ceauşescu
Home / INFO NAȚIONAL / PNL plătește scump erorile administrative!

PNL plătește scump erorile administrative!

Potrivit sondajului electoral pentru luna noiembrie, realizat de IMAS la comanda Europa FM, Partidul Național Liberal a scăzut sub 30% în preferințele electoratului. Liberalii  sunt cotați acum cu 28,5% din sufragiile românilor, în scădere cu patru puncte procentuale  față de scorul de 32,6% cu care era cotat în octombrie și cu 6,2% mai mic  față de   septembrie (34,7%).

Principalii urmăritori, social –democrații, se situează în această ultimă cercetare realizată înaintea alegerilor, la 23,6%, în creștere față de luna anterioară. În octombrie, barometrul electoral Europa FM arăta că Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opțiunile de vot.

USR Plus este cotat acum la 18%, în scădere, în condițiile în care înregistra în octombrie un scor de 20,4%. Pro România rămâne pe val și ar urma să fie votat, duminică, de 9,5% dintre alegători, în creștere ușoară față de ultimul barometru.

UDMR ar obține un scor de 4,7%, la limita pragului electoral și tot în marja de eroare  se situează  PMP, partid cu care ar vota acum 4,6% dintre alegători, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mișcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament.

Sigur, este vorba despre o estimare dar este evident faptul că PNL plătește procente grele în contul unor măsuri impopulare, speculate de adversarii politici,  vorbind aici în principal despre închiderea piețelor, scandalurile de corupție pe marginea aprovizionării cu materiale sanitare de protectie ori bâlbâielile din Învățământ. Toate acestea au pus în umbră măsurile cu caracter economic, deși unele dintre acestea și-au dovedit eficiența.

Sondajul a fost realizat  în perioada 6-27 noiembrie 2020, pe un eșantion de 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste și are o marjă de eroare de +/- 3,1%, ceea ce înseamnă că sociologii n-au exclus posibilitatea ca PSD să fi depășit partidul aflat la guvernare.

 

 

 

 

FacebookTwitterEmailM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *