duminică , 7 martie 2021

Inconștiență sau prostie? Negarea simptomelor de boală nu vindecă infecția cu coronavirus!!!

Directorul medical al unuia dintre cele mai prestigioase spitale de boli infecțioase din țară,  atrage atenția că există tendinţa, în cazul tot mai multor  pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, de a ignora semnele de boală şi “a nega propriile simptome”. A mai spus renumitul medic infecționist că   aceşti bolnavi îşi continuă activitatea în comunitate, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat și de multe ori  chiar fără a purta masca de protecţie.

Nu este nicio exagerare în rândurile de mai sus și exemple care confirmă apetența multora nu numai de a nu lua în seamă simptomele și, infinit mai grav , de a ascunde faptul că sunt infectați , întâlnim tot mai des. Se întâmplă în special la “rebelii” care au ieșit în evidență prin nesimțul cu care au ignorant regulile și pus viața altora în pericol, dar  și la persoanele care, din varii motive, de multe ori la ordinul ilegal al șefilor, n-au fost declarați contacți direcți ai unor pacienți confirmați pozitiv.

De ce ascund faptul că sunt înfectați cu coronavirus? Dintr-o anume comoditate, combinată cu inconștiența  și prostia. Noua tendinţă, de a-şi nega propriile simptome, de a zice «nu mă testez că nu am eu» sau «nu vreau să cred că am COVID-19», poate avea consecințe fatale! În loc să se izoleze şi să încerce să prevină să transmită mai departe, acești inconștienți  procedează  exact invers şi se comportă în comunitate ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Acestea sunt cazurile cele mai suspecte de a transmite virusul mai departe.

Este de neînțeles că oameni cu pretenții nu realizează nici la această dată  cât de gravă poate să fie această boală , încât continuă să neglijeze ideea de boală și  ideea de transmisibilitate. Ajung astfel să se adreseze medicilor atunci când starea de sănătate se degradează, în unele cazuri prea târziu să se mai poată face ceva.

Și asta se întâmplă într-o perioadă neagră, când medicii fac tot felul de artificii organizatorice pentru a găsi locuri pentru pacienţii care au necesar mare de oxigen,  a interna pacienţii care vin la camerele de gardă cu stare generală gravă, singuri sau aduşi de urgență cu ambulanţele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *